Hlavní obsah

Risk Minnesoty tentokrát nevyšel, i bod je fuč. Vymazal ho gól do prázdné branky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Ztráta na pozice v play off se netenčí a hokejisté Minnesoty ji nesnížili, ačkoli sobotní zápas s Vegas dovedli do prodloužení. Risk jim tentokrát nevyšel. Odvolali gólmana, inkasovali do prázdné branky, a podle pravidel NHL tak přišli i o jeden bod.

Foto: Matt Krohn, Reuters

Útočík Las Vegas Jonathan Marchessault oslavuje svůj vítězný gól proti Minnesotě

Článek

Wild se ke stejnému scénáři odhodlali už 10. března, když v prodloužení zápasu s Nashvillem stáhli brankáře Marca-Andrého Fleuryho a při hře 4 na 3 vstřelili rozhodující gól. Tentokrát však kalkulace kouče Johna Hynese nevyšla.

„Potřebovali jsme dva body. S jedním jsme se nehodlali spokojit. Ale nevyšlo to podle našich představ,“ povzdechl si brankář Minnesoty Filip Gustavsson. Devět zápasů před koncem základní části tak Wild ztrácejí sedm bodů na Los Angeles, které drží druhou divokou kartu. A to je v této fázi sezony hodně. I těch šest by bylo dost…

Bránící trojice Golden Knights byla připravena. Jakmile Logan Thompson v brance zasáhl, William Karlsson bleskově posunul puk na Jonathana Marchessaulta, který pohotově zamířil mezi tyče.

„Věděli jsme, že ten bod navíc určitě potřebují. Kouč se o tom zmínil před prodloužením, takže jsme to čekali. Ve správný čas jsme zareagovali,“ tvrdil Marchessault.

Vegas z posledních šesti zápasů naškudlilo jedenáct bodů a posunulo se na třetí příčku Pacifické divize. Stále přitom hraje bez zraněného Tomáše Hertla, kterého získalo před uzávěrkou přestupů ze San Jose.

Zápas na ledě Minnesoty se přitom pro hosty neodvíjel zrovna ideálně. Jack Eichel dostal ve druhé třetině za bodnutí koncem hole do hrudi Kirilla Kaprizova trest na pět minut a do konce utkání. Ruský útočník Wild v následné přesilovce otevřel skóre.

Ale Golden Knights se ze šlamastyky vyhrabali. Zato hráči ze St. Paul do ní nenávratně směřují. Za posledních jedenáct sezon Minnesota jen jednou nehrála v play off, teď už se do něj ale protáhne jen těžko.

„Snažili jsme se dostat do nejlepší pozice, abychom vyhráli zápas. A k tomu nám mělo pomoci nasazení Kaprizova, (Matse) Zuccarella, (Joela Erikssona) Eka a (Matta) Boldyho proti třem hráčům soupeře. Potřebujeme uhrávat dva body, takže to rozhodnutí padlo,“ vysvětloval kouč Hynes.

Před třemi týdny byl opěvován jako génius, nyní je mu některými fanoušky spíláno jako chlápkovi, kvůli kterému Minnesota nemá nic. Tak to chodí.