Hlavní obsah

Rukavice odletěla, Chytila zranil bývalý spoluhráč. Rangers ztratili i elitního beka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 10 minut a 23 sekund se omezil čas, který Filip Chytil strávil v zápase NHL s Carolinou (2:1). V první třetině sice ustál srážku s Jesperem Fastem, ale na konci druhé útočník NY Rangers definitivně odstoupil. Důvod? Zranění v horní polovině těla.

Foto: Profimedia.cz

Útočník New Yorku Rangers Filip Chytil

Článek

Chytil v úvodní části s pukem na hokejce projížděl středním pásmem, když do něj naboural bývalý švédský spoluhráč, s nímž strávil u Rangers své první tři sezony v NHL. Český centr sice nepadl na led jako Fast, ale odletěla mu rukavice a po odchodu na střídačku bylo patrné, že se necítí dobře. Ve druhé třetině to ještě zkusil, ale bohužel, do třetí už nenastoupil.

Čtyřiadvacetiletý útočník v této sezoně povýšil na centra druhé formace, ve které spojuje Artěmije Panarina s Alexisem Lafreniérem a nový kouč Peter Laviolette si jejich souhru pochvaluje. Rangers vyhráli všech pět zápasů na tripu a vítěznou šňůru protáhli i s Hurricanes.

„Z Fila se stal tahoun,“ chválil trenér Chytila, který sice ještě neskóroval, ale v nové roli posbíral šest asistencí. Během pátku však českého mladíka, jenž v předchozích šesti sezonách ještě ani jednou neodehrál kompletní zápasový program, čekají vyšetření, která mají odhalit míru jeho aktuálního zdravotního problému.

Není to však jediný průšvih, který Rangers potkal. V první třetině po zákroku Sebastiana Aha ‚koleno na koleno‘ odstoupil i klíčový bek týmu Adam Fox, vítěz Norris Trophy z roku 2021. Americký zadák přitom za minulé dvě sezony absentoval v sestavě jen čtyřikrát.

Kapitán Rangers Jacob Trouba chtěl finského útočníka hostů konfrontovat, Aho však bitku odmítl. „Myslím si, že se z toho měl zodpovídat. On to tak ale necítil, nechtělo se mu,“ popisoval newyorský kapitán, který odehrál své sezonní maximum 24:56 minuty.

Příští zápas čeká Blueshirts v noci na neděli v Minnesotě. Chytil s Foxem u toho podle všeho nebudou.

Reklama

Související témata: