Hlavní obsah

Ruské úřady stíhají další hvězdu NHL. Kvůli falešnému vojenskému průkazu

V Rusku začíná být kolem hokejistů hrajících NHL pořádné horko. Po brankáři Ivanu Fedotovovi, který byl v pátek zadržen policií a čelí obvinění z vyhýbání se vojenské službě, přišel na řadu další ruský reprezentant. Tamní úřady nyní pátrají po útočníkovi Kirillu Kaprizovovi. Hvězda Minnesoty Wild je podle ruských médií v hledáčku policie za údajné padělání vojenského průkazu v roce 2017, kdy hrál v KHL za Ufu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský útočník Minnesoty Wild Kirill Kaprizov, čeká ho stejný osud jako krajana Ivana Fedotova.

Článek

Kolem Kaprizova se nyní vznáší mnoho otazníků. V médiích se nejprve objevily zprávy, že pětadvacetiletý rodák z Novokuzněcku měl ze země před úřady uprchnout do USA.

Ruský list Sport-Express ve středu uvedl, že se Kaprizov vrátil do Spojených států poté, co bylo jeho jméno spojeno se zfalšovanou vojenskou průkazkou.

Zlatý olympijský medailista z Pchojngčchangu měl podvodnou legitimaci zakoupit od bývalého vojenského důstojníka v Ufě, který byl zatčen. Kaprizov v té době nastupoval za Ufu v KHL, než se na tři roky přesunul do CSKA. Právě moskevský klub je pojítkem mezi Kaprizovem a Fedotovem.

Zprávy o dramatickém úprku do zámoří ale popřel generální manažer Wild Bill Guerin, podle něhož je Kaprizov stále v Rusku.

„Snažíme se zjistit co nejvíce, ale v tuto chvíli nás to neznepokojuje," řekl Guerin americkým médiím. „Mluvil jsem s jeho agentem. Nepanikaříme, snažíme se shromáždit informace a zjistit, zda jsou zprávy v tamních médiích ohledně Kaprizova důvěryhodné," dodal manažer.

Zmatek kolem útočníka přichází jen pár dní poté, co byl v Rusku zadržen brankář Fedotov, jenž v minulém ročníku pomohl CSKA Moskva k titulu v KHL a byl vyhlášen nejlepším brankářem ligy.

Fedotov byl v pátek v Petrohradu zadržen policií. Nyní čelí obvinění z vyhýbání se vojenské službě kvůli angažmá v NHL, kde podepsal smlouvu s Philadelphií.

Člen stříbrného týmu z letošních olympijských her v Pekingu byl posléze odvezen do Severomorsku, kde čeká na další přesun. Sloužit by totiž měl na vojenské základně na souostroví Nová země v Severním ledovém oceánu. Čeká stejný osud další ruskou hokejovou hvězdu?

Reklama

Související témata: