Hlavní obsah

Šestiletý Keslerův syn jako jediný překonal Price!

Loa Angeles

V Los Angeles začalo dvoudenní All-Star Game. Ačkoliv zažívají Jakub Voráček nebo David Pastrňák povedené sezóny, do výběru se pro letošní rok nedostali a tak i sobotní dovednostní soutěže proběhli bez nich. Největší hvězdou večera se pak stal šestiletý syn Ryana Keslera, který jako jediný v penaltovém rozstřelu překonal asi nejlepšího gólmana NHL Careyho Price.

Foto: ČTK

Syn Ryana Keslera Ryker oslavuje branku, kterou vstřelil při Utkání hvězd.

Článek

Dlouho diskutovaný formát soutěže, který byl v minulosti také příčinou mnoha omluvenek se minulý rok změnil. Upadající zájem o Utkání hvězd muselo vedení nějakým způsobem řešit. A změna to byla dost razantní.

Každá ze čtyř konferencí vybrala svých jedenáct hráčů (dva brankáři), ti se pak v turnajovém pavouku představí v dvacetiminutovém souboji 3 na 3. Vítěz dovednostních soutěží má právo výběru soupeře pro semifinále.

Trochu překvapivě si tak kapitán vítězů sobotního programu, gólman Carey Price, vybral hned pro semifinále tým Metropolitní divize. „ Jsme ve stejné šatně jako oni, mohlo by to být zajímavé," reagoval na výběr jedničky Montrealu kapitán sestavy Metropolitní divize Sidney Crosby. Nepůjde jen o prestiž, mužstvo, které ovládne tento miniturnaj, získá i nezanedbatelnou prémii 1 milion dolarů. Za to už by nějaká menší oslavička snad i mohla být...

Ale kdo byly největší hvězdy prvního večera, který vždy patří dovednostním soutěžím? Už potřetí se povedlo vyhrát soutěž o nejtvrdší střelu jedenatřicetiletému obránci Montrealu Weberovi. Kanadský reprezentant dokázal vystřelit puk na branku rychlostí necelých 103 mil, což je v přepočtu něco nad 165 kilometrů za hodinu. Těsně za Kanaďanem se umístila finská kometa letošní sezóny Patrik Laine z Winnipegu.

Král draftu z roku 2015 a současná jednička bodování celé NHL Conor McDavid se od svého finského vrstevníka nenechal zahanbit a svojí nominaci v soutěži o nejrychlejšího bruslaře přetavil v jednoznačné vítězství. Druhý nejlepší čas měl pak ruský útočník Nikita Kučerov z Tampy.

V klání o nejpřesnějšího střelce uspěl kapitán Tučňáků Sidney Crosby, tomu se podařilo trefit čtyři terče z pouhých pěti pokusů a v přímém souboji porazil Austona Matthewse, kterému trvalo sestřelení terčíků, umístěných v rozích branky, jen o dvě vteřiny déle.

V novém formátu soutěže se za jednotlivé disciplíny získávají body, které v celkovém součtu určí celkového vítěze dovednostních soutěží, tím se pro letošní rok stal tým Atlantické divize, který v penaltovém rozstřelu podržel kapitán Carey Price. Jediný, kdo mu dokázal vstřelit gól, byl syn Ryana Keslera, ten se tak stal možná vůbec největší celebritou večera v losangeleském Staples Centru.

Dovednostní soutěže Utkání hvězd NHL v Los Angeles:
Soutěž šikovnosti (střelba z voleje, přesnost střelby na malé branky, dvě disciplíny slalomu, gól brankáře):
1. souboj: Centrální divize - čas 1:44,03 minuty. Pacifická divize - 2:03,12.
2. souboj: Metropolitní divize - 1:21,70. Atlantická divize - 1:39,69.
Celkové body: Metropolitní - 2, Centrální - 1, Atlantická a Pacifická - obě 0.
Přesnost střelby ze čtyř čar:
Hodnocení: Pacifická - 23 bodů, Metropolitní a Centrální - obě 1, Atlantická - 0.
Celkové body: Metropolitní - 2, Centrální a Pacifická - oba 1, Atlantická - 0.
Přesnost střelby čtyři terče na čas:
Okposo (Atlatická) porazil Tavarese (Metropolitní), Crosby (Metropolitní) porazil Matthewse (Atlantická), McDavid (Pacifická) porazil Laineho (Centrální), Carter (Pacifická) porazil Kanea (Centrální). Bod za nejrychlejší čas získala Metropolitní divize.
Celkové body: Metropolitní - 4, Pacifická - 3, Centrální - 2, Atlantická - 1.
Rychlost bruslení:
1. souboj: 1. Kučerov (Atlantická) 13,160 sekundy, 2. Atkinson (Metropolitní) 13,330.
2. souboj: 1. Trocheck (Atlantická) 13,320, 2. Simmonds (Metropolitní) 13,650.
3. souboj: 1. Laine (Centrální) 13,420, 2. Horvat (Pacifická) 13,430.
4. souboj: 1. McDavid (Pacifická) 13,020, 2. MacKinnon (Centrální) 13,620.
Nejrychlejší čas: McDavid.
Body: Pacifická - 5, Metropolitní - 4, Atlantická - 3, Centrální - 2.
Nejtvrdší střela:
1. souboj: 1. S. Jones (Metropolitní) - 157,9 km/h, 2. Hedman (Atlantická) - 151,6.
2. souboj: 1. S. Weber (Atlantická) 165,4, 2. Ovečkin (Metropolitní) 157,4.
3. souboj: 1. Laine (Centrální) 163,7, 2. Burns (Pacifická) 157,2.
4. souboj: 1. Doughty (Pacifická) 152,2, 2. MacKinnon (Centrální) 148,5.
Celkový vítěz: S. Weber.
Body: Pacifická - 6, Atlantická, Metropolitní - obě 5, Centrální - 3 (do finále postoupily Pacifická a Atlantická divize)
Samostatné nájezdy:
Atlantická divize - Pacifická divize 4:1.

Reklama

Související témata: