Hlavní obsah

Boston - Colorado 5:1Skvělý Pastrňák měl v NHL opět nabito, Boston slaví výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český útočník David Pastrňák pomohl dvěma góly a jednou asistencí hokejistům Bostonu v NHL k vítězství nad Coloradem 5:1 a podruhé za sebou byl zvolen hvězdou zápasu. Pastrňák zaznamenal svůj 26. a 27. gól v sezoně a navázal tak na vítězný zásah s Ottawou, tehdy rozhodl utkání v prodloužení. Martin Nečas se asistencí podílel na výhře Caroliny nad Philadelphií 4:3 v prodloužení. Nahrával také Ondřej Kaše, jeho Toronto ale s Petrem Mrázkem v brance podlehlo Montrealu 2:5.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Český útočník David Pastrňák (uprostřed) byl se dvěma góly a asistencí strůjcem vítězství hokejistů Bostonu 5:1 nad nejlepším týmem soutěže Coloradem.

Článek

Nejproduktivnější Čech v soutěži odehrál čtvrté tříbodové utkání v sezoně, bilanci si vylepšil na 49 bodů a s 27 góly už pronikl mezi desítku nejlepších střelců soutěže.

Zatímco proti Ottawě Pastrňák až v nastavení ukončil čtyřzápasové čekání na zápis do kanadského bodování, tentokrát už v závěru první třetiny otevřel skóre, poté co si najel v levém kruhu na odražený puk po křížné přihrávce. Ve druhé třetině pak zvýšil na 3:1 dělovkou bez přípravy podobnou té, kterou rozhodl sobotní zápas. V 55. minutě se jeho další střela odrazila od zadního mantinelu a Charlie Coyle puk šikovně poslal do branky o odrazem o brankáře Darcyho Kuempera, který dostal přednost před Pavlem Francouzem.

Foto: Winslow Townson, ČTK/AP

Čský hokejista David Pastrňák slaví poté, co v dresu Bostonu vstřelil gól v utkání NHL proti Coloradu. Českému útočníkovi, který dal dvě branky a na další přihrál, spěchají gratulovat Patrice Bergeron a Charlie McAvoy (73).

Tři body si v utkání připsal také Taylor Hall, autor tří gólových přihrávek. Bruins si upevnili osmé místo ve Východní konferenci. Avalanche na kluzištích soupeřů neuspěli poprvé po sedmi zápasech. Přesto mají stále nejlepší bilanci v lize, ale stále jen jednobodový náskok před lídrem Východní konference Floridou.

"Gól proti Ottawě mi pomohl. Před tím jsem čtyřikrát za sebou vyšel střelecky naprázdno, ale s tou trefou to ze mě spadlo a nechal jsem to za sebou. Jsem rád, že jsem zpátky na gólové vlně," řekl Pastrňák.

Tři body za tři gólové nahrávky si připsal také Taylor Hall, jenž svým výkonem znovu potvrdil, že mu spolupráce s Pastrňákem náramně vyhovuje. Od začátku ledna, kdy k němu trenér Bruce Cassidy českého střelce přesunul, zaznamenal Hall šest branek a 16 asistencí.

Také český útočník po boku třicetiletého Kanaďana pookřál. V novém roce vstřelil už 19 gólů a posunul se mezi desítku nejlepších střelců v soutěži. "Věděl jsem, že je Taylor výborný bruslař, ale to, že je tak dobrý v tvorbě hry, jsem před tím netušil. Myslím, že nám to spolu funguje," pochvaloval si Pastrňák. Dominanci elitního útoku Bruins potvrdil také jeho třetí člen Bergeron, který zaznamenal gól a přihrávku.

"Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas letošního roku. Byli jsme nabití energií, celý zápas jsme zůstali maximálně soustředění a dokázali jsme porazit nejlepší tým soutěže. Skvělé vítězství a opravdu zasloužené dva body," řekl Pastrňák.

Pouhé dva body na Colorado ztrácí Carolina. Druhý nejlepší celek Východu vyhrál na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení a v padesáti duelech nastřádal 74 bodů. K výhře v Pensylvánii pomohl Hurricanes také Martin Nečas, po jehož teči se ve 48. minutě dostal k puku Vincent Trocheck a poslal hostující tým do vedení 3:2.

Do prodloužení poslal zápas pět minut před třetí sirénou důrazný Oskar Lindblom, třetí výhru Caroliny za sebou ale v 65. minutě vystřelil obránce Brett Pesce.

Stoupající formu potvrdili hokejisté Montrealu, kteří na domácím ledě porazili Toronto 5:2. Svěřenci Martina St. Louise i přes třetí výhru za sebou zůstávají nejhorším celkem celé soutěže. Výhru posledních finalistů Stanley Cupu dvěma góly a asistencí řídil Josh Anderson.

Na první brance poražených Maple Leafs se nahrávkou podílel Ondřej Kaše, jenž bodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů. Zápas vůbec nesedl brankáři Petru Mrázkovi, jenž inkasoval pět branek z pouhých čtyřiadvaceti střel.

V posledním pondělním zápase porazili hokejisté Vancouveru Seattle 5:2. Blýskli se členové čtvrtého útoku Canucks, kteří dohromady získali pět kanadských bodů. Tyler Motte vstřelil gól a přidal asistenci, Juho Lemmikko zapsal dvě nahrávky a Matthew Highmore jednu.

Výsledky NHL:
Boston - Colorado 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky: 18. a 35. Pastrňák, 29. Bergeron, 36. DeBrusk, 45. Coyle (Pastrňák) - 33. MacKinnon. Střely na branku: 45:29. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Bergeron, 3. Hall (všichni Boston).
Philadelphia - Carolina 3:4 v prodl. (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky: 21. Mayhew, 46. P. Brown, 56. Lindblom - 21. Niederreiter, 33. T. Teräväinen, 48. Trocheck (M. Nečas), 65. Pesce. Střely na branku: 41:31. Diváci: 14.591. Hvězdy zápasu: 1. Pesce, 2. Trocheck (oba Carolina), 3. P. Brown.(Philadelphia).
Montreal - Toronto 5:2 (2:0, 3:0, 0:2)
Branky: 3. a 36. Josh Anderson, 20. Caufield, 21. M. Hoffman, 38. R. Pitlick - 45. I. Michejev (O. Kaše), 46. Engvall. Střely na branku: 24:37. Petr Mrázek odchytal za Toronto celý zápas, inkasoval pět branek z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 79,2 procenta. Diváci: 10.552. Hvězdy zápasu: 1. Caufield, 2. Josh Anderson, 3. Gallagher (všichni Montreal).
Calgary - Winnipeg 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 22. Monahan, 60. E. Lindholm, 60. Toffoli - 28. Toninato. Střely na branku: 31:23. Diváci: 9639. Hvězdy zápasu: 1. E. Lindholm, 2. Monahan, 3. Mangiapane (všichni Calgary).
Vancouver - Seattle 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Branky: 1. Motte, 24. Hamonic, 37. Podkolzin, 41. Horvat, 59. Pearson - 4. McCann, 15. Giordano. Střely na branku: 46:27. Diváci: 18.346. Hvězdy zápasu: 1. Motte, 2. Lammikko, 3. Elias Pettersson (všichni Vancouver).

Reklama

Související témata: