Hlavní obsah

Slavit gól na 7:0? Marchandovi ruply nervy a soupeře zbil do krve

Washington/Praha

Všechno špatně. Hokejisté Bostonu i s útočníky Davidem Pastrňákem a Davidem Krejčím utrpěli na startu nového ročníku NHL potupný debakl, když na ledě obhájců Stanley Cupu z Washingtonu prohráli vysoko 0:7. Přesto se mnohem více než výkon obou týmů po zápase řešil incident, k němuž došlo ve třetí třetině po posledním gólu Capitals.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Bitka mezi Larsem Ellerem (vlevo) z Washingtonu a Bradem Marchandem z Bostonu, který šarvátku vyprovokoval.

Článek
Fotogalerie

Ten v 54. minutě vstřelil Lars Eller, když se dostal za obranu Bruins a střelou nad vyrážečku překonal slovenského brankáře Haláka. Dánský útočník poté cestou ke střídačce svého týmu projel okolo té bostonské a stále slavil svůj zásah.

To se vůbec nelíbilo útočníkovi Bruins Bradu Marchandovi, který Ellerovo jásání bral jako provokaci. Při dalším střídání, o tři minuty později, si proto Dána na ledě vyhledal a zasypal ho ranami pěstí.

„Jeho oslava gólu totiž byla zbytečná. Natočil se čelem k naší střídačce a za stavu 7:0 slavil. Tak jsem mu to pak dal vědět," obhajoval se po skončení zápasu Marchand.

Foto: CBS Sports

Lars Eller odjížděl na střídačku po bitce lehce poškozen.

CBS Sports

Ten od rozhodčích za své jednání obdržel menší trest za vyvolání šarvátky, pětiminutový za rvačku a deset minut za nesportovní chování. Eller ledovou plochu opustil zkrvavený kvůli tržné ráně na hlavě a s pětiminutovým trestem.

Reklama

Související témata: