Hlavní obsah

Slovenská legenda opouští Boston, Chára se upsal Washingtonu

Aktualizováno

Třiačtyřicetiletý slovenský obránce Zdeno Chára bude hrát v hokejové NHL za Washington. Dosavadní opora Bostonu podepsala v novém působišti roční smlouvu na 795.000 dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Zdeno Chára opouští Boston, bude hrát za Washington

Článek

"Mám ohromnou radost ze Zdenova příchodu. Jeho zkušenosti a vůdčí schopnosti budou posilou pro naši defenzivu i celý tým," uvedl generální manažer a viceprezident Capitals Brian MacLellan.

Chára nastupoval za Boston od roku 2006 a v roce 2011 ho dovedl jako kapitán k zisku Stanleyova poháru. Svou 23. sezonu v NHL už ale sedminásobný účastník Utkání hvězd a držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce z roku 2009 odehraje jinde. Washington bude jeho čtvrtým týmem v NHL po New York Islanders, Ottawě a Bostonu.

Nejvyšší hráč v historii zámořské ligy (205 cm) odehrál v soutěži 1553 zápasů, v nichž nasbíral 205 branek a 451 přihrávek. V play off přidal ve 195 zápasech 18 gólů a 52 asistencí.

V týmu Capitals se Chára potká s českým útočníkem Jakubem Vránou. Obránce Michal Kempný je po operaci Achillovy šlachy a může celou nadcházející sezonu zmeškat.

Reklama

Související témata: