Hlavní obsah

Smůla. Vlastní gól při premiéře v novém klubu, přesto Hanzal slavil

Minneapolis/Praha

První zápas za Minnesotu v NHL a první výhra po výměně z Arizony. Martin Hanzal mohl být spokojený. Jednu kaňku, ale přece jen našel, dal si vlastní gól. Nechtěný, ale byl. Tečoval střelu a brankář Dubnyk nestačil na změnu dráhy puku zareagovat.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Nová akvizice Minnesoty Martin Hanzal před zápasem proti Los Angeles.

Článek

Polovina zápasu a vyrovnaný stav 2:2. Minnesota dvakrát prohrávala, dvakrát dorovnala stav. Český útočník hlídkoval před brankářem a od modré vystřelil Jake Muzzin. Jeho střela zasáhla Hanzala, lehká teč, ale velký následek. Rodák z Písku se stihl jen odhlédnout, už nic nezmohl. Králové se ujali vedení 3:2, nakonec ale zápas prohráli 4:5 po prodloužení.

„Jsem opravdu nadšený, tohle je jeden z nejlepších týmů v Západní konferenci. Jsem rád, že jsem jeho součástí, doufám, že budeme úspěšní," řekl pro klubový web třicetiletý útočník.

Hanzal odehrál za nové mužstvo ve svém prvním utkání téměř sedmnáct minut. Do statistik si připsal jeden mínusový bod. Celou svoji kariéru v NHL odehrál za Phoenix, respektive Arizonu, a to jedenáct sezón. Před pár dny byl vyměněn z klubu, který nemá už v této sezóně šanci bojovat o Stanley Cup. Minnesota je pravý opak.

„Je to velký centr, špatně se proti němu hraje," řekl o nové posile v týmu generální manažer Minnesoty Chuck Fletcher.

Reklama

Související témata: