Hlavní obsah

St. Louis - Minnesota 3:1Stav série 3:0Sobotka i Plekanec se podíleli na výhře svých týmů

New York
Aktualizováno

Český útočník Vladimír Sobotka se jednou asistencí podílel na výhře St. Louis v prvním kole play off proti Minnesotě 3:1. Wilds prohráli potřetí v řadě a velmi záhy se ocitli na pokraji vyřazení. Gólovou přihrávku také zaznamenal Tomáš Plekanec, jehož Montreal uspěl na ledě newyorských Rangers shodným výsledkem 3:1.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Alexander Steen s Vladimírem Sobotkou a dalšími spoluhráči slaví třetí gól v utkání s Minnesotou.

Článek
Fotogalerie

Ústřední postavou třetího utkání byl stejně jako v předchozích zápasech gólman Blues Jack Allen, který předvedl 40 bezchybných zákroků a opět povolil hráčům Minnesoty jedinou branku. Celkově si v sérii připsal již 114 úspěšných zákroků ze 117 střel.

Domácím se povedl hned úvod zápasu. Patrik Berglund přešel snadno útočné pásmo, přihrál volnému Paraykovi, jenž z hranice kruhu v čase 3:25 otevřel skóre. O minutu později mohl zvýšit Sanford po Sobotkově skvělém pasu, ale i kvůli faulu proti Dubnyakovi neuspěl.

Ve druhé třetině byl brankář Allen pod palbou, nicméně dlouho odolával. Dobrou příležitost měl Martin Hanzal, ovšem odražený puk od zadního mantinelu za Allenova záda nedostal. Hosté se dočkali zásluhou Coyla, který dorazil Pariseho střelu.

Vyrovnaný stav však vydržel jen dvě minuty, než stáhl vedení na stranu domácích v přesilovce Schwartz. V závěrečné části se Minnesota dostala do permanentního tlaku, ale všechny pokusy o vyrovnání skončily na skvěle chytajícím Allenovi. V závěru pak Sobotka vybojoval puk a přes Berglunda se dostal až ke Steenovi, jenž gólem do prázdné brány pečetil třetí vítězství St. Louis.

Pittsburgh znovu vítězně, Montreal oloupil Jezdce

Třetí zápas v řadě ovládli i hokejisté Pittsburghu, kteří v nočním utkání přehráli domácí Columbus 5:4 po prodloužení. Výraznou měrou se o to zasloužil mladý americký útočník Guentzel, jenž vstřelil hattrick.

Blue Jackets měli povedený vstup do zápasu, když první třetinu vyhráli 3:1. Poté však jejich tempo opadlo a Bryan Rust dvěma góly v prostřední části srovnal skóre. Ve třetí třetině se po další Malkinově přihrávce trefil znovu Guentzel a domácí museli poprvé dotahovat.

Columbus se nevzdal a dokázal na obrat Pittsburghu zareagovat, když se v čase 55:11 prosadil Dubinsky. Stejný hráč mohl rozhodnout i v prodloužení, ale Fleury maskou uchránil branku. Po třinácti minutách nastavení tak rozhodl o třetím bodu Tučňáků v sérii Guentzel po Crosbyho přihrávce zpoza branky.

Český legionář v dresu Habs se podílel na úvodním gólu utkání, který padl až ve 38. minutě. Čtyřiatřicetiletý útočník v přesilové hře nejprve vyhrál vhazování v útočném pásmu a poté byl součástí rychlé kombinace, na jejímž konci Artturi Lehkonen překonal Henrika Lundqvista pohotovou střelou z mezikruží.

Ve 48. minutě využili hosté i druhou přesilovku v zápase, když obránce Shea Weber potrestal čtyřminutové vyloučení Matse Zuccarella za nebezpečnou hru vysokou holí. V 56. minutě přidal třetí gól Alexander Radulov a domácí pak už dokázali pouze snížit.

Obrat v sérii z 0:1 na 2:1 se povedl Edmontonu. Brankář Cam Talbot podruhé za sebou nedostal od San Jose ani gól a dovedl Oilers k vítězství 1:0. Jediný gól vstřelil v 51. minutě Zack Kassian, jenž měl na svědomí vítěznou branku i v minulém duelu, který Edmonton vyhrál 2:0.

Výsledky NHL:
New York Rangers - Montreal 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky: 58. Skjei - 38. Lehkonen (Plekanec), 48. Weber, 56. Radulov. Střely na branku: 21:29. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Price, 2. Lehkonen, 3. Radulov (všichni Montreal). Stav série: 1:2.
Columbus - Pittsburgh 4:5 v prodl. (3:1, 0:2, 1:1 - 0:1)
Branky: 1. a 6. Atkinson, 7. Werenski, 56. Dubinsky - 4., 52. a 74. Guentzel, 26. Rust, 34. Malkin. Střely na branku: 37:47. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Rust (oba Pittsburgh), 3. Atkinson (Columbus). Stav série: 0:3.
St. Louis - Minnesota 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 4. Parayko, 36. Schwartz, 59. Steen (Sobotka) - 33. Coyle. Střely na branku: 31:41. Diváci: 19.334. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Parayko, 3. Schwartz (všichni St. Louis). Stav série: 3:0.
San Jose - Edmonton 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 51. Kassian. Střely na branku: 23:22. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Talbot (Edmonton), 2. Jones (San Jose), 3. Kassian (Edmonton). Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: