Hlavní obsah

Sobotkova paráda Blues nepomohla. Po gólu jsem myslel, že duel otočíme, řekl kouč St. Louis

Washington

Na gól v NHL čekal od 25. října. Proti Washingtonu střelecký půst ukončil a jeho třetí trefa v sezóně stála opravdu za to. Hokejový útočník St. Louis Vladimír Sobotka vymetl krásnou střelou horní kout Holtbyho branky, přesto po zápase příliš důvodů k radosti neměl. Blues prohráli na ledě Capitals 1:4.

Foto: Paul Frederikse, Reuters

Vladimír Sobotka (vpravo) vstřelil proti Washingtonu jediný gól St. Louis.

Článek
Fotogalerie

Blues vyhráli pět z posledních šesti utkání a do washingtonské haly Verizon Center proto vyráželi s optimismem. Jenže narazili. Domácí rozhodli o výhře už během první třetiny, kdy nasázeli Halákovi tři góly, dvakrát přitom skóroval Alexandr Ovečkin.

"Dvě branky pro mě dnes znamenají hodně. Je vždy příjemné dát důležité góly v důležitých zápasech. Ale dnes mám radost hlavně z velkého týmového úsilí," liboval si Ovečkin. V první třertině jsme byli o krok pozadu," uznal i zklamaný obránce Blues Jay Bouwmeester.

Washington měl nakročeno k výhře, v prostřední dvacetiminutovce však brankostroj z jeho strany ustal a St. Louis vykřesali jiskru naděje. Erat zahákoval Steena a hosté početní výhodu využili. Sobotka si vybruslil mezi kruhy a švihem zacílil přesně do růžku klece. Hráčů Blues byl najednou plný led. Vypadalo to, že parádní zásah českého forvarda St. Louis nastartuje k obratu.

Jenže se tak nestalo. Hned o čtyři minuty později uklidnil Capitals přesilovkovým gólem Carlson a domácí si již ve zbytku střetnutí výsledek pohlídali. "Když jsme dali gól na 1:3, skutečně jsem si myslel, že zápas otočíme a vyhrajeme. Dobře jsme napadali, nutili jsme soupeře ke ztrátám, bojovali jsme, ale ten čtvrtý gól nám vzal vítr z plachet," řekl trenér St. Louis Ken Hitchcock.

Jeho svěřenci nastoupí k dalšímu venkovnímu utkání v noci z úterý na středu. Jejich protivníkem bude Buffalo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články