Hlavní obsah

Splnil přání malé fanynce a byl za hrdinu. Žádný problém, smál se útočník Vrána

Malá fanynka měla seznam přání. A dostala, co chtěla! Český útočník Washingtonu Jakub Vrána má za sebou povedený večer. V závěrečném dějství bitvy proti Philadelphii Flyers nepřipustil zdramatizování duelu a v závěrečné třetině pečetil výhru Capitals v poměru 3:1. Po zásluze byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Před začátkem nedělního střetnutí navíc udělal velkou radost šestileté holčičce v hledišti.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Levé křídlo Washingtonu Capitals Jakub Vrána slaví gól na 3:1 proti Philadelphii Flyers.

Článek

Třiadvacetiletý vyslanec českého hokeje v zámořské NHL se připravoval k hokejovému souboji s Voráčkovou Philadelphií. Během rozbruslení si všiml roztomilé dívenky za plexisklem, která si připravila transparent s plánem na úterní den.

Zajít na školky, ztratit zub jako hráč NHL, jít na první zápas Capitals a dostat puk, to všechno se malé fanynce už podařilo. V jejím seznamu přání zbývalo vyřídit poslední položku. Naštěstí byl poblíž letňanský odchovanec Vrána, který se s malou dívkou vyfotil a tím její požadavek splnil.

„Malá holka stála za plexisklem a chtěla selfie, tak jsem tam prostě přijel a jedno si s ní udělal, žádný problém," řekl Vrána po zápase zámořským reportérům. Milá epizoda ze začátku večera nebyla jediným důvodem zájmu novinářů o českého držitele Stanleyova poháru.

V dresech obou celků pálili oba čeští Jakubové Vrána i Voráček. Vousatý zbojník Voráček ve druhé třetině snižoval na 2:1 jedinou brankou Letců. Jenže Vrána ve třetím dějství definitivně pečetil výhru domácích Capitals v poměru 3:1.

Reklama