Hlavní obsah

Stanley Cup zavítal k dětem. Američan Kessel jim vrátil úsměv

Praha

Emoce, radost, euforie. To vše prožívají hokejisté, pokud vyhrají slavný Stanley Cup. Výjimkou nebyl ani Phil Kessel, který tyto stavy zažil v červnu v dresu Pittsburghu. O pár týdnů později měl na pár hodin pohár jen pro sebe. Ale nebyl s ním sám, zavítal i do nemocnice v Torontu, kde navštívil nemocné děti. Ty měly z návštěvy velkou radost.

Phil Kessel s dětmi v nemocnici.

 
Článek

Návštěva nemocnice je častým místem, kde se nejslavnější pohár ukázal. I když má svého bodyguarda, občas se s ním dějí divy. Během desítek let se zrodily příběhy, kdy byl Stanley Cup unesen, ztratil se, koupal se. Nepoznal jen svoji polstrovanou truhlu, ale vezl se v autě, na motorce, v traktoru, na lodi. Hráči do něj lijí šampaňské, ale posloužil už i jako miska pro psa.

Kessel strávil šest sezón v Torontu, ale pohár nad hlavu nikdy nezvedl. Až jako Tučňák ano. „Nejspíš skončím zpátky v Torontu. Nic není jistý, nic není rozhodnuto, ale myslím, že je tu dobrá šance, že se tak stane. Mám v Torontu spoustu přátel. Nyní zde trávím docela hodně svého času," citoval Američana server thehockeynews.com.

Osmadvacetiletý Kessel byl do Pittsburghu vyměněn loni v létě právě z Toronta. V první sezóně odehrál všech 82 zápasů v základní části a připsal si 36 gólů a 33 asistencí.

Reklama

Související témata: