Hlavní obsah

Vegas - Dallas 2:3 PPStav série 1:4Stanley Cup zná prvního finalistu

Edmonton/Praha

Prvními finalisty letošního Stanley Cupu se stali hokejisté Dallasu, kteří v pátém utkání série porazili Vegas Golden Knights 3:2 v prodloužení. Celkově vyhráli sérii 4:1 na zápasy.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Hokejisté Dallasu pózují s trofejí pro vítěze Západní konference.

Článek

Dallas postoupil do finále Stanley Cupu poprvé od roku 2000 a utká se v něm buď s Tampou, nebo New Yorkem Islanders.

O postupu rozhodla situace ze čtvrté minuty prodloužení, kdy seděl obránce Zach Whitecloud na trestné lavici za zdržování hry. Denis Gurjanov pak zakončil tvrdou ranou z pravého kruhu pro vhazování povedenou přesilovkovou kombinaci Stars. A o osudu konferenčního finále bylo rozhodnuto.

Přitom Vegas měli v normální hrací době už dvoubrankový náskok. V úvodní třetině úspěšně zakončil blafákem samostatný únik Chandler Stephenson, na začátku třetí třetiny pak zvýšil na 2:0 střelou švihem pod horní tyč Reilly Smith.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Hokejisté Dallasu se radují z postupu do finále Stanley Cupu.

Jenže v polovině třetí třetiny snížil z chumlu těl před bránou Jamie Benn a záhy srovnal úspěšnou dorážkou vyražené střely v přesilové hře Joel Kiviranta. Vyrovnaný stav vydržel pak až do konce normální hrací doby. Stars následně dokonali obrat v prodloužení.

Do utkání nezasáhl ani jeden český hokejista. Radek Faksa i Tomáš Nosek figurovali mezi zraněnými.

Semifinále play off NHL:
Západní konference - 5. zápas (Edmonton):
Vegas - Dallas 2:3 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 9. Stephenson, 41. R. Smith - 50. Jamie Benn, 57. Kiviranta, 64. Gurjanov. Střely na branku: 36:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Chudobin, 3. Gurjanov (všichni Dallas). Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: