Hlavní obsah

Philadelphia - Toronto 0:3Stý bod pro Kašeho v NHL! Vejmelkova Arizona počítá další porážku

Hokejový útočník Ondřej Kaše zpečetil ve středečním utkání NHL po asistenci Davida Kämpfa druhou trefou sezony výhru Toronta 3:0 na ledě Philadelphie. Kadaňský rodák si díky gólu připsal v soutěži, ve které působí šestým rokem, stý bod (45+55). Karel Vejmelka odchytal při prohře Arizony 2:5 s Minnesotou první dvě třetiny, inkasoval pět gólů z 22 střel a byl ve druhém startu za sebou střídán. Na straně poražených asistoval u jednoho gólu Dmitrij Jaškin a bodoval poprvé od návratu z KHL.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Ondřej Kaše se raduje z gólu do sítě Flyers

Článek

ezbrankový stav změnil ve 32. minutě bruslí William Nylander. Rozhodčí gól původně neuznali, ale po prozkoumání u videa usoudili, že nešlo o úmyslné kopnutí. Stejný hráč přidal ve třetí třetině v přesilové hře i druhou branku týmu. Skóre uzavřel Kaše v 54. minutě střelou z mezikruží a zaznamenal třetí bod v sezoně (2+1).

"Je to velký bojovník a do šancí se dostává," řekl trenér Toronta Sheldon Keefe o Kašem, který nastoupil v minulé sezoně kvůli otřesu mozku jen ke třem zápasům. "Jeho start byl dnes nejistý, ale během ranního rozbruslení se cítil dobře. U hráčů s jeho zdravotní historií musíte být opatrní, ale chtěl hrát a od lékařů dostal zelenou. Dřel jako obvykle a odměnou mu byl gól, což je skvělé. Zasloužil si to," doplnil.

Kämpf si u Kašeho gólu připsal druhou asistenci a bodoval podruhé v sezoně (1+1). Gólman Jack Campbell potřeboval k čistému kontu 36 zákroků. "Abyste porazili tak dobrý tým, jakým je Philly, musíme vyhrát souboje před brankou. Má na to spoustu skvělých hráčů, ale nedokázali se dostat k žádné teči, dorážce. Každý byl maximálně soustředěný, dělal svou práci, a to celých šedesát minut," těšilo Campbella.

Trenéři stáhli Vejmelku v minulém zápase už po 59 sekundách hry po dvou gólech. Český brankář inkasoval docela brzy i tentokrát, když jej střelami nad lapačku překonali ve čtvrté minutě Joel Eriksson Ek a v deváté tečí Marcus Foligno. Arizona snížila z úniku Andrewa Ladda, jehož poslal do sóla Jaškin. Český útočník si připsal první bod až v jedenáctém utkání v sezoně.

Další tři góly pustil Vejmelka v prostřední třetině. Trefou ze vzduchu se prosadil zblízka Kevin Fiala, poté si vychutnal obranu Coyotes Dmitrij Kulikov a střelou do odkryté branky zvýšil už na 4:1. Pátý gól přidal Kirill Kaprizov, který si v přesilové hře několikrát vyměnil za brankou puk s Matsem Zuccarellem a poté bleskově zasunul kotouč u levé tyčky, kam se Vejmelka nestihl přemístit.

"Karel odchytal spoustu zápasů, ve kterých byl skvělý, ale to samé se nedá říci o nás. Musíme mu více pomáhat," uvedl obránce Arizony Shayne Gostisbehere. Vejmelka má v 11 startech úspěšnost zásahů 90,2 procenta a stále čeká na první výhru. "Potřebujeme taky zlepšit začátky. Hodně ztrácíme puky, čehož soupeři dokážou využít," podotkl Gostisbehere.

Minnesota vyhrála čtvrtý zápas v řadě, je v čele Centrální divize a zažívá nejlepší start od sezony 2006/07. "Od začátku ročníku hrajeme úžasně a dnes mi to připadalo, jako bychom měli pořád nohu na plynu a nepolevovali. Ale samozřejmě se hraje lépe, když tak brzy vedete," řekl Fiala, který nasbíral v zápase tři body (1+2) a byl zvolen největší hvězdou utkání. Arizona je se třemi body z třinácti zápasů nejhorší v celé soutěži.

Dallas s Radkem Faksou v sestavě podlehl doma Nashvillu 2:4 a prohrál šesté z posledních sedmi utkání. Hokejisté Stars, kteří scházeli minulou sezonu v play off a teď ztrácí na postupovou příčku pět bodů, se po nezdaru zavřeli v šatně a situaci si vyříkávali.

"Co zaznělo v kabině, zůstane tam," podotkl Roope Hintz, autor jedné branky Dallasu. Hlavní hvězdou zápasu byl vyhlášen nováček Tanner Jeannot, který zařídil Nashvillu na přelomu první a druhé třetiny gólem a přihrávkou vedení 2:0.

Výsedky NHL:
Philadelphia - Toronto 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 32. a 46. W. Nylander, 54. Kaše (Kämpf). Střely na branku: 36:33. Diváci: 17.997. Hvězdy zápasu: 1. W. Nylander, 2. J. Campbell (oba Toronto), 3. Hart (Philadelphia).
Dallas - Nashville 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 38. Hintz, 51. Heiskanen - 20. Johansen, 25. Jeannot, 38. Duchene, 60. Sissons. Střely na branku: 27:22. Diváci: 17.500. Hvězdy zápasu: 1. Jeannot, 2. Saros (oba Nashville), 3. Hintz (Dallas).
Arizona - Minnesota 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
Branky: 15. Ladd (Jaškin), 48. Gostisbehere - 5. Eriksson Ek, 9. M. Foligno, 23. Fiala, 24. Kulikov, 39. Kaprizov. Střely na branku: 26:30. Karel Vejmelka odchytal za Arizonu první dvě třetiny, inkasoval pět branek z 22 střel a úspěšnost zásahů měl 77,3 procenta. Diváci: 13.488. Hvězdy zápasu: 1. Fiala, 2. Spurgeon (oba Minnesota), 3. Gostisbehere (Arizona).

Reklama

Související témata: