Hlavní obsah

Sudí v NHL dal loktem brutální KO Nečasovu spoluhráči. A vyloučil ho za nesportovní chování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Caroliny dokázali i díky gólu a asistenci Martina Nečase nadvakrát otočit úterní zápas NHL proti San Jose a nakonec slavili výhru 6:3. Kuriózní epizodu sehrál v utkání svérázný obránce Hurricanes Tony DeAngelo.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Emoce v duelu NHL mezi Carolinou a San Jose.

Článek

Carolina na konci druhé třetiny ještě prohrávala 2:3 a minutu a půl před druhou sirénou dobrusloval DeAngelo za pukem do rohu za brankou San Jose. K puku se ale nedostal, místo toho jej nechtěně poslal loktem k zemi rozhodčí Grant Skiliter.

Americký hokejista znechuceně rozhodil rukama a cosi směrem k rozhodčímu křičel. Zřejmě to nebyla zrovna láskyplná slova, protože sudí poslal hráče, jehož chvíli předtím sundal, k ledu, na trestnou lavici za nesportovní chování.

To ale nebylo vše. DeAngelo ze sebe chrlil nadávky i na lavičce hanby a po skončení druhé třetiny si vykoledoval ještě desetiminutový osobní trest. A zápas tak pro něho skončil s odehraným časem na ledě 8 minut a 34 sekund.

Na sociálních sítích se v ten moment rozjela debata mezi fanoušky, kteří se střídavě opírali do sudího, nebo do temperamentního hráče. „Nejsem fanoušek DeAngela, ale měl plné právo být na rozhodčího naštvaný,“ napsal jeden z příznivců. „Upřímně, tohle vypovídá spíš o křehkém egu rozhodčího než o DeAngelově povaze,“ přidal se další. „DeAngelo je hrozný klaun,“ oponoval jiný z diskutujících.

Každopádně Carolina nepříjemné oslabení na přelomu druhé a třetí třetiny zvládla bez újmy. Čtyřmi góly v závěrečné části naopak zápas otočila.

Reklama