Hlavní obsah

Švédský obránce Klingberg podepsal roční kontrakt s Torontem, Philadelphia získala Hathawaye

Švédský hokejový obránce John Klingberg uzavřel jako nechráněný volný hráč roční smlouvu s Torontem na 4,15 milionu dolarů. Informoval o tom klubový web Maple Leafs. Třicetiletý dvojnásobný mistr světa dohrál uplynulou sezonu v Minnesotě a skončila mu roční smlouva na sedm milionů dolarů, kterou loni uzavřel s Anaheimem. Z něj se do týmu Wild stěhoval v březnu. Nové barvy bude hájit také útočník Garnet Hathaway, který odchází do Philadelphie. Jednatřicetiletý Američan, který dokončil minulou sezonu v Bostonu, podepsal s Flyers dvouletou smlouvu na 4,75 milionu dolarů. Klubovému webu to potvrdil generální manažer Daniel Briere.

Foto: Twitter Anaheim Ducks, Twitter

John Klingberg se Torontu upsal na jeden rok.

Článek

V uplynulé sezoně, před níž hrál Klingberg osm sezon v NHL pouze v barvách Dallasu, si připsal v 67 zápasech základní části 33 bodů za 10 branek a 23 asistencí. Ve čtyřech utkáních play off jednou skóroval a zaznamenal tři přihrávky. Celkem má v NHL 619 duelů a 407 bodů (81+326). Při 63 startech v play off nasbíral 39 bodů (8+31). Se Švédskem triumfoval na MS v letech 2017 a 2018.

Hathaway přišel do Bostonu v únoru z Washingtonu a ve 25 zápasech vstřelil čtyři branky a přidal dvě asistence. V play off, v němž tým Davida Pastrňáka nenavázal na vítězství v základní části, přidal v sedmi utkáních asistenci.

Rodák z Naples na Floridě dosud v NHL odehrál 490 zápasů s bilancí 58 branek a 64 asistencí, v play off vstřelil tři góly a přidal tři asistence v 31 utkáních. Hrál i za Calgary a Washington.

Stejným směrem jako Klingberg se stěhuje také útočník Ryan Reaves, který podepsal s Torontem tříletý kontrakt na 4,05 milionu dolarů. Šestatřicetiletý rodák z Winnipegu se přesunul do Minnesoty loni v listopadu z celku New York Rangers.

V NHL i za St. Louis, Pittsburgh a Vegas v 828 duelech nasbíral 129 bodů (59+70) a dostal 1023 trestných minut. Ve 108 zápasech play off má bilanci 3+5 a 114 trestných minut.

Reklama

Související témata: