Hlavní obsah

Talent Kessel opouští univerzitu a bude hrát za Boston

BOSTON

Talentovaný americký útočník Phil Kessel se rozhodl opustit univerzitu v Minnesotě a bude v nadcházející sezóně hrát za Boston. Osmnáctiletý Kessel podepsal s Bruins nováčkovský tříletý kontrakt s maximálním možným příjmem 850 tisíc dolarů na sezónu.

Článek

Boston si vybral v červnu nejproduktivnějšího hráče letošního mistrovství světa dvacítek ve Vancouveru i loňského MS osmnáctek v Českých Budějovicích a v Plzni jako pětku draftu.

"Do organizace Boston Bruins přichází řada nových lidí a je to dobrá doba na to, abych se zkusil prosadit. Mám šanci se do týmu dostat. Budu pro to dělat v tréninkovém kempu všechno," řekl Kessel deníku Boston Globe.

Pokud nastřílí nejméně 20 branek, nasbírá 60 bodů a dostane se do All Star týmu nováčků, může si na bonusech vydělat dalších 850 tisíc dolarů. Mohl by získat dokonce až na 2,5 milionu dolarů, kdyby získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče nebo se dostal do první desítky kanadského bodování NHL. To se v uplynulé sezoně povedlo Alexandru Ovečkinovi z Washingtonu a Sidneymu Crosbymu z Pittsburghu. V nižší AHL by měl příjem jen 62.500 dolarů.

Kessel si v uplynulém ročníku připsal na univerzitě v Minnesotě v 39 utkáních 51 bodů za 18 branek a 33 asistencí. Na JMS ve Vancouveru zaznamenal v sedmi utkáních 11 bodů za gól a deset asistencí. Představil se i na světovém šampionátu v Rize, kde v sedmi duelech skóroval jednou a na další gól přihrál.

Reklama

Související témata: