Hlavní obsah

Talentovaný hokejista Kessel se léčí z rakoviny

Hokejový talent Phil Kessel onemocněl rakovinou. V pondělí se devatenáctiletý americký útočník podrobil v Bostonu, kde hraje NHL za tým Bruins, operaci. Podle svého agenta je Kessel na dobré cestě k uzdravení.

Článek

Hráč, který absolvuje svou první sezónu v NHL, ještě v sobotu nastoupil v utkání v Bostonu. Vynechal až úterní zápas proti Montrealu, před nímž agent Wade Arnott informoval o Kesselově diagnóze.

"Drží se velmi dobře," řekl Arnott listu Boston Globe. Podle bostonské televize Kessel onemocněl rakovinou varlat, tuto zprávu ale nikdo nepotvrdil. Generální manažer Bruins Peter Chiarelli uvedl, že zveřejnění dalších informací bude záležet na hokejistově rodině. "Mluvil jsem s ním. Je v dobré náladě a vede si dobře," uvedl podle agentury AP.

Dobrá parta

Podle Chiarelliho už Kessel mluvil i s několika spoluhráči. "Trenér (Dave Lewis) to s hráči probral, kluci to řeší jako týmovou záležitost. Je to dobrá parta," prohlásil Chiarelli.

Boston si vybral Kessela jako pátého hráče v pořadí na červnovém draftu a později s ním podepsal nováčkovský tříletý kontrakt s maximálním možným příjmem 850 tisíc dolarů na sezonu. Rodák z Madisonu před vstupem do NHL zazářil na letošním mistrovství světa dvacítek ve Vancouveru i loňském MS osmnáctek v Českých Budějovicích a v Plzni, kde byl vždy nejproduktivnějším hráčem turnaje.

V NHL Kessel dosud odehrál 27 zápasů, v nichž dal pět gólů a zaznamenal čtyři asistence.

Reklama

Související témata: