Hlavní obsah

Toronto po vyřazení cítí křivdu. Kvůli Gudasovi i neuznanému gólu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátým týmem v historii bojů o Stanley Cup, který otočil sérii ze stavu 0:3 na zápasy, už se Toronto nestane. Výsledek 2:3 v prodloužení poslal do konferenčního finále hokejisty Floridy. Několik situací z pátého utkání však vyvolalo u Maple Leafs pocity těžké křivdy. V první řadě rozhodující gól, ve kterém měl prsty Radko Gudas.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Smutní hráči Toronta po vypadnutí z play off NHL.

Článek

Český obránce Panthers v 16. minutě prodloužení získal puk a vyrazil do protiútoku, aby umetl cestu pro své spoluhráče. Gudas si to učebnicově zamířil před gólmana Toronta, jenže pak i na okamžik chytil hokejku bránícího Calleho Järnkroka, čímž uvolnil prostor pro zakončujícího Nicka Cousinse. A ten zacílil přesně. Nadšený Gudas si ještě zakřičel na překonaného Josepha Wolla a vyrazil slavit do klubka rozjařených hráčů Floridy. Sudí si nedovoleného počínání nevšimli.

„Sérii jsme ale prohráli v prvních třech zápasech, kdy jsme měli na to, abychom uspěli, ale nezvládli jsme to. Pak už nebyl žádný prostor pro chybu," zoufal si kouč Sheldon Keefe.

V noci na sobotu prohrávali Maple Leafs 0:2, ve druhé třetině však začal Morgan Rielly náskok ukrajovat. Nejprve se s pomocí teče trefil od modré a necelé tři minuty před pauzou jásal torontský obránce znovu. Puk prošel gólmanovi Panthers Sergeji Bobrovskému pod betonem k tyči, ale zda překročil čáru, se u videa nepodařilo rozklíčovat. I když z předního záběru, který koluje po sociálních sítích, to vypadá, že ano...

„Stalo se to tak rychle, ale přezkoumali to a neuznali," divil se Rielly. „Podle mě byl puk za čárou. Mířil jsem k brance a byl jsem přímo u ní. Z mého pohledu to byl gól," rozčiloval se kapitán Maple Leafs John Tavares.

Na 2:2 tak ale vyrovnal až William Nylander v závěru třetí třetiny, v jejíž posledních sekundách se Maple Leafs navíc dožadovali trestu pro floridského beka Marca Staala, který se ohnal po Mitchi Marnerovi a trefil ho do hlavy. Žádná penalizace ovšem nenásledovala.

Panthers tak po Bostonu vyřadili dalšího favorita Východní konference a o postup do finále se teď utkají s Carolinou. „Myslím si, že (fanoušci Maple Leafs) už by si asi Floridu nepřáli," rýpnul si do bolavých ran finalista Hart Trophy Matthew Tkachuk. Torontským hvězdám už sezona skončila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.