Hlavní obsah

Trefa à la McDavid. I český útočník krásným gólem potěšil estéty

Los Angeles/Praha

Nebyla to taková hokejová symfonie, jako když Connor McDavid prokličkoval přes čtyři soupeře a skóroval, ale i v parádní akci Martina Nečase mohli estéti najít zalíbení. Útočník Caroliny vstřelil v Los Angeles krásný vítězný gól.

Foto: Kim Klement, Reuters

Martin Nečas (88) a brankář Frederik Andersen (31) z Caroliny po utkání s Tampou.

Článek

V poslední minutě druhé třetiny se Nečas vřítil do pásma, obhodil si domácího beka Mikeyho Andersona a dlouhou kličkou vykoupal i brankáře Cala Petersena. Ani nemusel střílet, v podstatě puk do branky dovezl. 5:4 pro hosty!

Jejich dánský gólman Frederik Andersen pak ve třetí třetině zabetonoval branku, i když Kings na něj vypálili 20 ran. Celkově prohráli Hurricanes na střely 20:43, přesto si odvezli dva body a jsou druhým nejlepším týmem NHL za Floridou.

„Říkal jsem si, že máme dobrý start, ale pak to byl jeden z našich nejhorších zápasů, ve kterém jsme měli kupu štěstí," brumlal přes výhru kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

„Pokud ale vyhrajete, ačkoli víte, že dokážete hrát mnohem líp, tak je to vždycky dobré znamení. A my jsme rozhodně schopni daleko lepších výkonů," prohlásil Nečasův finský spoluhráč Sebastian Aho.

Český forvard s číslem 88 se po klidnějším začátku dostává do pohody. Díky brilantní akci bodoval ve čtvrtém zápase v řadě a celkově má bilanci 4+6.

Foto: Kim Klement, Reuters

Martin Nečas (88) z Caroliny skóruje proti Tampě Bay. Vpravo je Victor Hedman.

„Tým máme výborný. Jsme mladí a všechno je před námi. Já osobně jsem se snažil připravit, jak nejlíp jsem mohl," prohlásil Nečas před sezonou, v níž ho kromě boje o novou smlouvu čeká s pravděpodobností hraničící s jistotou i start na olympiádě v Pekingu.

Reklama

Související témata: