Hlavní obsah

Tři neuznané góly a fanoušci Devils zaházeli led. Chtěli nás trefit, stěžovali si hráči Toronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamětníci Světového poháru 1996 si jistě vzpomenou. Naštvaní čeští fanoušci po porážce 0:3 se Švédskem zasypali led ve Sportovní hale plechovkami sponzorského piva. Něco podobného zažila v noci na čtvrtek i NHL.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Fanoušci New Jersey v utkání NHL zaházeli ledovou plochu plechovkami.

Článek

Rozlícení příznivci New Jersey ale v Prudential Center nedávali najevo nelibost z výkonu Devils. Reagovali tak na výroky sudích, kteří jejich miláčkům neuznali hned tři góly. Tým z Newarku doma prohrál 1:2 s Torontem a jeho vítězná šňůra se zastavila na čísle 13.

Ještě za stavu 0:0 byl jako nedovolený posouzen kontakt Nathana Bastiana na hraně brankoviště s gólmanem Toronta Mattem Murraym, který pak nestačil reagovat na střelu Jonase Siegenthalera.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Útočník Toronta Maple Leafs Auston Matthews trefuje plechovku piva v utkání NHL na ledě New Jersey.

Před druhým odvolaným gólem Tomáš Tatar tělem trefil brankáře Maple Leafs, který se chtěl po rozehrání puku vrátit mezi tyče. Tady bylo všechno hned jasné.

Největší rozčarování však nastalo, když Erik Haula před polovinou třetí třetiny ve skrumáži přikopl puk do brusle torontského Nicholase Robertsona a kotouč přejel čáru hostující branky.

"Snažil jsem se udržet puk ve hře, do branky to šlo od jejich hráče, takže je to dost nešťastné pravidlo," tvrdil Haula.

Po třetím verdiktu sudích v neprospěch domácích vystřídala nadšení frustrace a rozhození fanoušci Devils ztratili zábrany.

"Cítím zklamání, tohle je prostě nebezpečné," tvrdil kapitán Maple Leafs John Tavares, který otevřel skóre po prvním neuznaném gólu.

Za necelé tři minuty přidal druhou branku do sítě Vítka Vaněčka po zpackané rozehrávce domácích Pontus Holmberg. Devils snížili až v čase 54:52 zásluhou Dougieho Hamiltona. Tady už nebylo co odvolávat.

"Myslím, že máme lepší pocit z toho, že jsme porazili publikum než Devils," tvrdil Tavares.

Na led totiž po třetím neuznaném gólu pro domácí začaly létat odpadky, plastové lahve, ale i plechovky s pivem. Rozhodčí přerušili hru a Maple Leafs dokonce odešli do kabin.

"Oni to neházeli jen tak pro zábavu, ale pokoušeli se nás trefit. Tohle vidím poprvé v životě a je to úplně šílené," stěžoval si útočník Toronta Mitch Marner.

"Jestli měla série skončit, tak asi tímhle uragánem. Od začátku se mi zdálo, že reakce diváků nejsou úplně pod kontrolou. A na konci se publikum zbláznilo," poznamenal finský forvard Devils Haula.

Reklama

Související témata: