Hlavní obsah

Udrží Mrázek pozici jedničky? Vztahy v kabině jsou lepší než za Haška, píší v Detroitu

Detroit

Ještě před měsícem hrál coby brankářská trojka Detroitu na farmě, ale před blížícím se play off si Petr Mrázek vybojoval v mužstvu Rudých křídel pozici týmové jedničky. A podle slov kouče Babcocka má český hokejový gólman velkou šanci si ji udržet.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Útočník Ottawy Mark Stone se snaží zasunout puk do branky Detroitu, Petr Mrázek mu ale jeho pokus bravurně vyrazil.

Článek

V úterý chytal potřetí za sebou, proti Ottawě zastavil při porážce s Ottawou 1:2 po nájezdech 33 střel a kouč si své rozhodnutí po zápase velmi pochvaloval. „Myslím, že Petr odvedl opravdu skvělou práci, dostane tak šanci i proti Bostonu," prozradil trenér před čtvrtečním zápasem.

„Jeho prací je, předvést stejný výkon znovu," nabádal Babcock. Mrázek vytlačil z brány svého konkurenta Jimmyho Howarda, jemuž se v březnu vůbec nedařilo. Ale ani Mrázek nezachytal vždy bezchybně. V neděli proti Islanders musel střídat už na začátku druhé třetiny, když inkasoval čtyři góly z jedenácti střel.

Proti Ottawě zářil, i když mu nevyšel následný rozstřel, v němž inkasoval třikrát ze čtyř nájezdů. „Cítil jsem se skvěle. Ale ty nájezdy byly pro mě zklamáním," mrzelo ostravského rodáka.

Já ne, to oni rozhodují

Trenér Babcock má ale momentálně o jedničce jasno. „Jeden z těch kluků se té šance musí chopit. Je to na nich. Když se ale podíváte na čísla, je jasné, že Mrázek je velmi dobrý. Zajímavé, že se mě ptáte, proč jsem se rozhodl pro něj. Já se jen dívám, oni sami rozhodují," řekl kouč novinářům.

Je jasné, že Howard neprožívá zrovna šťastné období. Gólman, jenž měl výbornou polovinu sezóny a vysloužil si nominaci do All Star Game, si na začátku roku poranil třísla a do staré formy se mu zatím nedaří dostat. „Jedinou věc, kterou můžu kontrolovat, je, že budu tvrdě makat, mít pozitivní přístup a podporovat kluky," poznamenal spřízněně.

Podle zámořských médií prý nepanují mezi gólmany vyostřené vztahy, spíše naopak. „V kabině si ještě někteří starší hráči pamatují nepřátelské vztahy mezi Dominikem Haškem a Curtisem Josephem před deseti lety, to kamarádství mezi Howardem, Mrázkem a Jonasem Gustavssonem nyní velmi ulehčuje situaci," píše například list Detroit Free Press.

„Je to můj spoluhráč a já mu přeji jen to nejlepší," řekl Howard o Mrázkovi. „On je skvělý parťák, se vším mi pomáhá, snažíme se jeden druhého podporovat," potvrdil Mrázek.

Reklama

Související témata: