Hlavní obsah

Úmysl, nebo nešťastná náhoda? Český útočník po nárazu hlavou do mantinelu nedohrál

Dallas/Praha

Měl by od Oddělení hráčské bezpečnosti NHL dostat dodatečný postih, nebo pro to není důvod? Zámořští hokejoví fanoušci řeší zákrok švédského útočníka NY Rangers Miky Zibanejada na Radka Faksu, po kterém český útočník Dallasu úterní utkání nedohrál.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Otřesený útočník Dallasu Radek Faksa v péči klubového lékaře po zákroku Miky Zibanejada z Rangers.

Článek

Faksa se v polovině třetí třetiny po Zibanejadově zákroku udeřil hlavou o mantinel a zůstal na ledě chvíli ležet. Český útočník absolvoval v době zákroku souboj o puk s jiným hráčem, takže byl při ataku švédského mistra světa z loňského roku ve zranitelné pozici.

Zastánci Zibanejada ovšem tvrdí, že hokejista s íránskými kořeny Faksu zasáhnout nechtěl, jen se mu nedokázal vyhnout. Hned poté se k soupeři skláněl a zjišťoval, zda je v pořádku.

Faksovi přispěchal na led s pomocí týmový lékař, který ho doprovodil na střídačku. Na ní ale vydržel jen chvíli a obratem zamířil do kabiny a následně na ošetřovnu. Podle kouče Stars Jima Montgomeryho úspěšně prošel protokolem pro případy otřesu mozku a v dalším utkání by neměl chybět.

Rozhodčí Zibanejadovi udělili trest na pět minut a do konce utkání. Dallas sice dlouhou přesilovku nevyužil, i tak se ale radoval z těsné výhry 1:0. Přijde nyní dodatečný postih?

Měl by Mika Zibanejad dostat dodatečný postih za zákrok na Radka Faksu?
Ano
68,5 %
Ne
31,5 %
Celkem hlasovalo 1659 čtenářů.

Reklama

Související témata: