Hlavní obsah

Granlund se v NHL stěhuje z Nashvillu do Pittsburghu, Chychrun do Ottawy

Finský hokejový útočník Mikael Granlund se v NHL stěhuje z Nashvillu do Pittsburghu. Penguins získali dvojnásobného mistra světa a bronzového medailistu z olympijských her 2014 za výběr v druhém kole letošního draftu. Obránce Jakob Chychrun se zase konečně dočkal výměny z Arizony. Čtyřiadvacetiletý Američan bude v NHL nově nastupovat za Ottawu, která ho získala za tři výběry v draftu. Chychrun preventivně vynechal posledních osm zápasů Arizony, aby jeho případné zranění transakci neohrozilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jonah Gadjovich (vlevo) ze San Jose Sharks a Mikael Granlund z Nashville Predators během utkání v rámci NHL Global Series v Praze.

Článek

Jednatřicetiletý Granlund má smlouvu do roku 2025, díky níž vydělává pět milionů dolarů za sezonu. V tomto ročníku zatím nasbíral 36 bodů v 58 zápasech.

V NHL hraje Granlund od ledna 2013, kdy debutoval v dresu Minnesoty, jež si ho v roce 2010 vybrala v prvním kole draftu. Před čtyřmi lety byl - stejně jako nyní krátce před uzávěrkou přestupů - vyměněn do Nashvillu. V elitní lize odehrál 729 utkání a připsal si 479 bodů (144+335).

Floridský rodák Chychrun žádal o výměnu už loni, ale stěhuje se až nyní. V této sezoně, do které vstoupil po operaci zápěstí později, dosud odehrál 36 zápasů a nasbíral sedm gólů a 21 asistencí. Za necelých sedm ročníků v Arizoně si připsal v 373 utkáních 60 branek a 110 přihrávek.

V NHL má smlouvu ještě na dva roky, šestiletý kontrakt mu zaručuje celkem 27,6 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: