Hlavní obsah

Útočník Jeník zamířil z Arizony na farmu do Tucsonu

Český hokejový útočník Jan Jeník se přesunul z přípravného kempu Arizony na farmu do Tucsonu do nižší AHL. Dvaadvacetiletý odchovanec Nymburka v uplynulých dvou sezonách sehrál za Coyotes v NHL 15 zápasů a připsal si pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci.

Český útočník Jan Jeník. Archivní foto

Článek

V letošní přípravě nastoupil Jeník za Arizonu v pěti zápasech a nebodoval. S 39 minutami byl nejtrestanějším hráčem testovacího období před startem NHL před Brandonem Baddockem z Minnesoty (32 minut).

Arizona draftovala Jeníka v roce 2018 ve třetím kole na 65. místě. V NHL debutoval v závěru ročníku 2020/21, kdy nastoupil v posledních dvou zápasech a v obou skóroval. V uplynulé sezoně dostal v NHL příležitost ve 13 duelech, vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

V AHL si za dvě sezony připsal v 80 zápasech základní části 61 bodů za 23 tref a 38 asistencí. V jednom utkání play off vstřelil jednu branku.

Před odchodem do Hamiltonu do OHL v sezoně 2018/19 absolvoval účastník dvou mistrovství světa dvacítek a jednoho MS osmnáctek v extralize 16 utkání za Liberec a připsal si dvě přihrávky. Sezonu 2020/21 zahájil v druhé finské lize v týmu Ketterä Imatra.

Reklama

Související témata: