Hlavní obsah

Útočník Jeník zamířil z kempu Arizony na farmu do Tucsonu, Toronto pouští Krále

Český hokejový útočník Jan Jeník opustil přípravný kemp Arizony a přesunul se do Tucsonu do nižší AHL. Jednadvacetiletý odchovanec Nymburka na konci minulé sezony debutoval v NHL; představil se v posledních dvou duelech Coyotes v základní části a v obou skóroval. Obránce Filip Král se pro změnu přesunul z kempu Toronta Maple Leafs do farmářského týmu Toronto Marlies. V nižší AHL už jednadvacetiletý odchovanec Komety Brno hrál v závěru minulé sezony, v které jinak nastupoval v extralize a odbyl si i debut v reprezentaci.

Foto: Sport.cz

Jan Jeník v dresu Arizony.

Článek

Arizona draftovala Jeníka v roce 2018 ve třetím kole na 65. místě. Předloni v březnu uzavřel s Coyotes tříletý nováčkovský kontrakt na 2,8 milionu dolarů i s bonusy. Jeho platnost se při pokračujícím působení v Hamiltonu v juniorské OHL odložila.

Minulý ročník začal Jeník v druhé finské lize v týmu Ketterä Imatra, za který odehrál sedm utkání, v nichž zaznamenal osm bodů za pět branek a tři asistence. Pak zamířil do Tucsonu a ve 29 duelech v základní části zaznamenal 14 bodů (6+8). V jednom utkání play off jednou skóroval.

Král míří do AHL

Maple Leafs si Krále vybrali v roce 2018 v pátém kole draftu a po téměř třech letech ve Spokane ve WHL se loni vrátil do brněnské Komety. V 57 zápasech včetně play off nasbíral 27 bodů za sedm branek a 20 asistencí. V únoru na Švédských hrách v Malmö sehrál při premiéře tři zápasy za národní tým.

Na závěr ročníku se vydal na farmu Maple Leafs a za Toronto Marlies si v deseti duelech připsal dva body za dvě branky. Dovršil tak ročník, který rozjel i v první lize v dresu Přerova, za který zaznamenal v sedmi duelech 10 bodů (2+8).

Reklama