Hlavní obsah

Útočník Point podepsal novou tříletou smlouvu s Tampou Bay

Tampa Bay

Hokejový útočník Brayden Point podepsal jako chráněný volný hráč novou tříletou smlouvu s Tampou Bay celkem na 20,25 milionu dolarů. Třiadvacetiletý Kanaďan, který má za sebou nejlepší sezonu v NHL v kariéře, si výrazně finančně polepší oproti dosavadnímu tříletému kontraktu s celkovým základním příjmem 2,775 milionu dolarů.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Brayden Point

Článek

Point si v uplynulém ročníku připsal v základní části v 79 duelech 92 bodů za 41 branek a 51 asistencí. V produktivitě skončil celkově dvanáctý a mezi střelci se podělil o šestou pozici. V play off zaznamenal ve čtyřech utkáních jednu přihrávku.

Tampa Bay si vybrala Pointa v roce 2014 ve třetím kole draftu na 79. místě. V NHL má vicemistr světa z roku 2017 na kontě 229 utkání a 198 bodů (91+107). V 21 duelech bojů o Stanleyův pohár zaznamenal osm branek a devět přihrávek.

"Jsme velice rádi, že jsme Braydena podepsali. Je to dokonalý profesionál, který dělá vše pro týmový úspěch. Jako hráč se každý den zlepšuje. Těšíme se, že se Brayden co nejdříve připojí na ledě ke spoluhráčům," řekl generální manažer Tampy Bay Julien BriseBois.

Mezi chráněnými volnými hráči, kteří zatím nenašli se zaměstnavateli společnou řeč, zůstávají další produktivní útočníci Mikko Rantanen z Colorada, Matthew Tkachuk z Calgary a Patrik Laine s Kylem Connorem z Winnipegu.

Reklama

Související témata: