Hlavní obsah

Útočník Suzuki podepsal v Montrealu osmiletý kontrakt na 63 milionů dolarů

Montreal

Hokejový útočník Nick Suzuki prodloužil o osm let smlouvu v NHL s Montrealem. Nový kontrakt dvaadvacetiletému Kanaďanovi vynese 63 milionů dolarů a vstoupí v platnost po této sezoně, kdy mu vyprší tříletý nováčkovský kontrakt s maximálním výdělkem i s bonusy 4,162 milionu dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Nick Suzuki prodloužil o osm let smlouvu v NHL s Montrealem

Článek

Suzuki si v minulém ročníku ve zkrácené základní části připsal v 56 duelech 41 bodů za 15 branek a 26 asistencí. Ve 22 zápasech play off zaznamenal 16 bodů za za sedm gólů a devět přihrávek. Canadiens postoupili až do finále Stanleyova poháru, kde prohráli s Tampou Bay 1:4 na zápasy.

"Miluju Montreal a jsem šťastný, že hraju za Canadiens. Těším se na to, že tady budu dalších devět let. Je to pro mě a mou rodinu důležité. Jsem nadšený, že to všechno klaplo," řekl Suzuki.

Suzukiho si vybralo v roce 2017 v prvním kole draftu na 13. místě Vegas, ale Golden Knights jej v září 2018 vyměnili do Montrealu za útočníka Maxe Paciorettyho.

Po působení v juniorské OHL debutoval v NHL v sezoně 2019/20. Nasbíral v ní v základní části v 71 duelech 41 bodů (13+28) a v deseti utkáních play off měl bilanci 4+3.

Reklama

Související témata: