Hlavní obsah

Už zase! Boston spílá rabiátovi z Washingtonu. Zlobě neunikl ani Vrána

Boston/Praha

V anketě o nejméně oblíbeného hráče NHL by byl washingtonský Tom Wilson jistě mezi favority. Další minusové body si útočník Capitals zapsal v pátečním zápase v Bostonu (1:5). Obránce Bruins Brandona Carla poslal ostrým zákrokem do nemocnice.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Tom Wilson (vlevo) v potyčce s Trentem Fredericem

Článek

Ptáte se, kolik hokejový recidivista od rozhodčích vyfasoval? Nic. Žádný trest ze strany pruhovaných chlapíků v utkání nepřišel.

Domácí Carlo v závěru první třetiny bojoval o puk s Jakubem Vránou. Když se u mantinelu sklonil, přijel k němu Wilson s rukama nahoře a přirazil mu hlavu k plexisklu. Vrána pak otřeseného bostonského obránce ještě atakoval hokejkou, za což ve fanouškovských reakcích také rozhodně nebyl chválen.

"Však jste to všichni viděli. Jasný zákrok na hlavu. Zákeřnost od hráče, který to navíc neudělal poprvé," zuřil kouč Bruins Bruce Cassidy. "Absolutně nechápu, proč nebyl udělen žádný trest. Nedostalo se mi nejmenšího vysvětlení," vztekal se Cassidy ještě víc, zatímco Carla odvážela ambulance na vyšetření do nemocnice.

Wilson často využívá svých fyzických parametrů, aby soupeřům maximálně znepříjemnil hru a jeho spoluhráči měli větší prostor. Pravidelně se ale ocitá za hranou. Rivalové mu po jeho nepěkných zákrocích mnohokrát spílají.

"V Pittsburghu jsme si o něm říkali, že asi nebude nejchytřejší. Těch sprostých faulů bylo dost," zmínil bývalý hráč Penguins Dominik Simon.

A tak vzali hráči Bostonu spravedlnost do vlastních rukou. Wilsona bezprostředně po zákroku na Carla na ledě zvalchoval Chris Wagner. Ve druhé třetině se do bitky s kanadským útočníkem Caps pustil bek Jarred Tinordi a v závěru za rozhodnutého stavu se s Wilsonem porval i mladík Trent Frederic.

"Tinordi udělal správnou věc. Freddie to samé," prohlásil spoluhráč Davida Pastrňáka Brad Marchand. "Když takový zákrok není potrestán sudími, tak se často stává, že si to hráči chtějí vyřídit po svém," nedivil se Cassidy.

Foto: Paul Rutherford, Reuters

Tom Wilson (vpravo) tentokrát v šarvátce s Jarredem Tinordim

S washingtonským viníkem to ale zase tak moc nehnulo. V minulosti na něj platil vlastně jen Ryan Reaves z Vegas, který dával Wilsonovi ochutnat jeho vlastní medicínu.

Boston však záležitost rozhodně nepovažuje za uzavřenou a věří, že se k celému incidentu postaví čelem i NHL.

"Zatím se zajímají spíš o to, jestli byl někde centimetrový ofsajd, než aby se starali o zákroky na hlavu," rozčiloval se Marchand.

Příští zápas s Washingtonem hrají Bruins až za měsíc. Že budou mít ale i v dubnu na Wilsona pifku, je víc než jisté.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články