Hlavní obsah

V Kanadě ostře kritizují Mrázka: S tímhle průšvihem se musí něco dělat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostal důvěru v bráně na atraktivní zápas NHL pod širým nebem Heritage Classic, ale český gólman Toronta Petr Mrázek na něj asi nebude vzpomínat úplně rád. Nejenže jeho tým prohrál se slabším Buffalem 2:5, sám navíc chyboval při vítězném gólu soupeře. V tradičně velmi kritickém kanadském prostředí dostává ostravský rodák po zápase co proto.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Petr Mrázek přichází na led k zápasu pod širým nebem proti Buffalu.

Článek

Asi nejvíce si na něm smlsnul komentátor listu Toronto Sun Steve Simmons, který ostře pálí jak do Mrázka, tak do vedení klubu za to, že mu nadále dává důvěru.

„Maple Leafs nemohou pokračovat s takovými výkony v bráně. Nemůžou dostávat pořád čtyři a více gólů na zápas a předstírat, že mají v Mrázka důvěru. S tímhle průšvihem se musí něco dělat. Čím dříve, tím lépe," rozjel se komentátor.

Podle něj je ještě čas na nápravu. Naději mu dává návrat zraněného Jacka Campbella.

„Může dát Maple Leafs něco jako zdání prvotřídního brankářství, i když nic moc z toho před svým zraněním žebra také nepředváděl. A Mrázek? No, ten se zdá být překvapivě klidný a příšerně nerealistický vzhledem k okolnostem. Nevadilo mu, co v neděli předváděl. A byl asi jediný," kritizoval žurnalista listu Toronto Sun.

Mrázek, jenž měl procentuální úspěšnost zákroků pod 90 procent, chyboval především za stavu 2:2 na začátku třetí třetiny, kdy inkasoval takřka z nulového úhlu po nenápadné střele Vinnieho Hinnostrozy.

„Puk mi propadl někde mezi rukou, betonem a tyčkou. Věděl jsem, že Hinnostroza bude střílet a snažil jsem se dostat níž, ale asi jsem zůstal moc vysoko a vytvořil skulinu, kterou puk proklouzl," sypal si popel na hlavu Mrázek.

A komentátor mu za hrubku náležitě naložil. „I já bych chytil střelu Hinostrozy. A to je mi 65 let a mám neuropatii, cukrovku a špatný zrak. I tak bych zastavil v podstatě nahození z obrovského úhlu. Když ale brankář ztratí půdu pod nohama, tak jako Mrázek, tyhle střely pak prostě padají do brány, stejně jako různé odrazy od vlastních obránců, nebo střely na lapačku, které ale místo chycení srazí do brány, Mrázek pak jakoby chytal komáry v létě," kritizoval dále Steve Simmons.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Petr Mrázek během utkání NHL pod širým nebem proti Buffalu.

„Čas na důvěru Mrázkovi vypršel," dodal.

U trenéra však český reprezentant nedopadl v hodnocení tak zle. „Petr nechytal špatně. Je jasné, že třetí gól byla jeho chyba, ale s ostatními brankami těžko mohl něco udělat. Navíc se hrálo ve složitých venkovních podmínkách, myslím, že vzhledem k okolnostem předvedl solidní výkon," uvedl kouč Maple Leafs Sheldon Keefe.

Neodepisoval ho ani generální manažer Kyle Dubas. „Mrázek je zkušený brankář, který podobné věci dokázal v minulosti překonat. Věříme, že tomu tak bude i tentokrát," uvedl GM Toronta v televizním rozhovoru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.