Hlavní obsah

V NHL řádí nová ruská kometa! Takhle vyškolila jednou rukou brankáře Nabokova

New York

Parádní hokejový kousek předvedl v zámořské NHL útočník Tampy Bay Nikita Kučerov. V zápase proti New Yorku Islanders zařídil hostujícím Lightning dva body, když za nerozhodného stavu 2:2 proměnil rozhodující samostatný nájezd. Navíc způsobem, který nadchl všechny přítomné fanoušky Lightning v Nassau Coliseum.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Útočník Tampy Bay Lightning Nikita Kučerov (uprostřed) se raduje společně s brankářem Benem Bishopem a obráncem Andrejem Šustrem z výhry.

Článek

Dvacetiletý ruský talent vlétl do slavné kanadsko-americké soutěže jako uragán. Hned ve svém prvním utkání proti New Yorku Rangers při svém prvním střídání po pouhých 32 vteřinách pobytu na ledě zaznamenal svůj premiérový gól.

A mladík válí dál. Tentokrát si "vyšlápl" na jiný newyorský celek - Islanders. Proti Ostrovanům ukázal svou brilantní techniku a částečně napodobil fintu, kterou se na olympiádě v Lillehammeru proslavil legendární Peter Forsberg.

Kučerov se ve druhé sérii rozjel proti Nabokovovi. Vylákal ho k levé tyči, poté si puk bleskově přehodil a pravou rukou ho nasměroval mezi betony zkušeného gólmana. A protože hned po něm neuspěl proti Bishopovi Tavares, radovaly se Blesky z výhry 3:2.

Reklama