Hlavní obsah

Vegas dál skládá tým pro NHL, za den podepsalo pět hráčů

Las Vegas

„Dobré odpoledne, Twittere, máme dnes k ohlášení nějaké podpisy,“ objevilo se v sobotu po poledni místního času na twitterovém účtu klubu Vegas Golden Knights. Nováček NHL vzápětí oznámil uzavření nových dvouletých smluv s Kanaďany Brendanem Leipsicem a Griffinem Reinhartem. Neuběhly ani čtyři hodiny a Zlatí rytíři si opět vzali slovo na sociálních sítích. „Rozhodli jsme se, že dva hráči ještě nestačili. Oznámíme ještě další podpisy,“ uvedl klub. Tentokrát si celek pojistil všechny tři hokejisty, které získal v prvním kole vstupního draftu. Tříleté kontrakty dostali kanadští útočníci Cody Glass, Nick Suzuki a švédský zadák Erik Brännström.

Foto: Profimedia.cz

Generální manažer Zlatých rytířů George McPhee má v posledních měsících hodně práce s budováním nového klubu.

Článek

Brendan Leipsic si v průměru přijde na 650 tisíc dolarů ročně. O něco lépe je na tom Griffin Reinhart, jenž by si měl vydělat 800 tisíc dolarů za sezónu. Oba hráči podepsali dvouleté smlouvy.

Ve Vegas letos díky výměnám souvisejícím s rozšiřovacím draftem mohli v prvním kole vstupního draftu vybírat hned třikrát. Všichni tři hokejisté, které takto Golden Knights získali, podepsali podle očekávání tříleté nováčkovské kontrakty.

Jací hráči podepsali s Vegas?
Brendan Leipsic
levé křídlo, 23 let, 175 cm, 75 kg
Do Vegas se dostal v rámci rozšiřovacího draftu, kdy jej Zlatí rytíři získali z Toronta. Třiadvacetiletý křídelník dosud odehrál v NHL jen šest utkání, v nichž vstřelil jeden gól a na dva přihrál. Celý uplynulý ročník strávil v záložním týmu Toronto Marlies v AHL.
Griffin Reinhart
obránce, 23 let, 193 cm, 98 kg
Důrazný zadák podobně jako Leipsic strávil minulou sezónu v AHL. V NHL nastoupil k 37 zápasům základní části a dvěma střetnutím play off, dohromady nasbíral tři asistence, na gól stále čeká. V NHL se už objevili i jeho bratři Max a Sam, který je oporou Buffala. Griffin donedávna patřil Edmontonu, ten o něj však přišel během rozšiřovacího draftu.
Cody Glass
centr, 18 let, 187 cm, 81 kg
Osmnáctiletý centr přišel do Vegas jako šestý hráč letošního vstupního draftu. Glass se může pochlubit oslnivou bilancí z uplynulé sezóny kanadské juniorky. Ve WHL byl ze všech hráčů ve věku do 18 let nejproduktivnější. V 69 duelech základní části si připsal 94 bodů (32 + 62). Kanadský mladík přitom nevyniká jen v ofenzivě, ale dokáže být platný i na druhém konci kluziště.
Nick Suzuki
centr, 17 let, 180 cm, 83 kg
Jak již příjmení napovídá, předci tohoto kanadského hokejisty pocházejí z Japonska. Nejznámějším členem rodiny je Nickův strýc David Suzuki, který je v Kanadě známým vědcem, ochráncem životního prostředí a televizním moderátorem pořadu The Nature of Things. Nickovo místo je ve středu útoku, kde vyniká šikovností při práci s pukem a rychlým bruslením. Podobně jako Glass má za sebou báječnou sezónu v kanadské juniorce. Suzuki však nastupoval v soutěži OHL, kde v 65 kláních vstřelil 45 gólů a přidal 51 asistencí, celkově tedy získal 96 bodů. Ve vstupním draftu si jej Zlatí rytíři vybrali jako číslo 13, na pódiu se tak objevil hned po Martinu Nečasovi.
Erik Brännström
obránce, 17 let, 179 cm, 78 kg
Nepříliš vysoký obránce strávil velkou část minulého ročníku mezi dospělými v elitní švédské soutěži. Za HV71 odehrál 35 zápasů, vstřelil jeden gól a u dalších pěti asistoval. Ofenzivní zadák byl v nedávném vstupním draftu vybrán jako celkově 15. hráč v pořadí.

Reklama

Související témata: