Hlavní obsah

Las Vegas - Calgary 7:3Vegas válcuje NHL. Rittich marně čelil kanonádě, jeden gól dostal i od Noska

Aktualizováno

Těžký večer prožil brankář Calgary David Rittich, který ve středečním duelu s Las Vegas sedmkrát lovil puk z klece a jeden z gólů inkasoval i z hole krajana Tomáše Noska. Po devítizápasovém bodovém suchopáru rozšířil útočník David Kämpf své konto v kanadském bodování v NHL a přispěl jednou asistencí k výhře Chicaga nad Ottawou, kterou ovšem Blackhawks zpečetili až při samostatných nájezdech. Jen čtyři minuty odehrál v dresu Dallasu Martin Hanzal, poté z duelu v Anaheimu odstoupil.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Český útočník týmu Vegas Golden Knights Tomáš Nosek (vlevo) se spolu s Erikem Haulou (56) raduje s gólu proti Calgary.

Článek

Vegas tak opět potvrdilo senzační tažení premiérovým ročníkem NHL. Nevadský klub zaznamenal čtyřicáté vítězství a po triumfu 7:3 vládne s 84 body celé lize. Vegas svým bodovým ziskem vytvořilo nový rekord soutěže, tolik žádný klubový novic při své první sezóně nezaznamenal. Dosud se z ligového primátu těšili Panteři z Floridy, kteří při své premiéře v sezóně 1993/94 nasbírali v 84 utkáních 83 bodů. Vegas navíc čeká dalších 22 utkání.

Přestože výsledek vypadá jednoznačně, zápas byl dlouho vyrovnaný. Klíčovým momentem byl úvod třetí třetiny, ve kterém rozhodčí odvolali kvůli ofsajdu gól Calgary na 4:4 a domácí vzápětí přidali pátou trefu.

Na výhře Knights se podílel jedním gólem i Tomáš Nosek, který vstřelil šestý gól Vegas, když v 52. minutě tečoval za záda Ritticha Sbisovu střelu od modré. Tomáš Hyka při svém druhém startu v NHL zaznamenal dva plusové body. V dresu Flames se vedle Ritticha představil i Michael Frolík, který do historických análů soutěže přidal jen jeden dvouminutový trest.

Quenneville oslavil 1600. zápas výhrou

Kämpf, jenž v předchozích devíti zápasech nebodoval, se v duelu Chicaga s Ottawou podílel hned na úvodním gólu zápasu. Bývalý forvard Pirátů přihrál v 15. minutě puk z obranného do středního pásma Vinniemu Hinostrozovi, který poté uvolnil Patricka Kanea a ten skóroval z mezikruží.

Český útočník byl při své premiérové sezóně v NHL povolán do prvního týmu Chicaga na přelomu roku a proti Ottawě v pětadvacátém zápase za Blackhawks zaznamenal pátou asistenci. Na kontě má i dva góly.

Chicago v utkání vedlo i 2:1, ale o těsný náskok vždy brzy přišlo. Vyrovnaný zápas rozhodl až v sedmé sérii rozstřelu Nick Schmaltz a zajistil, že 1600. utkání Joela Quennevillea v roli kouče v NHL bylo vítězné.

Hanzal stihl jen sedm střídání

Martin Hanzal vynechal už minulé střetnutí a o jeho startu v Anaheimu se rozhodlo až před zápasem. Český útočník ale stihl jen sedm střídání, odehrál čtyři minuty a sedm sekund, než odstoupil.

Dallas nenašel recept na Ryana Millera, který zneškodnil všech 41 střel. Na druhé straně se prosadil v první třetině v přesilové hře Hampus Lindholm a výhru Anaheimu pojistil v 45. minutě trefou v oslabení Ryan Getzlaf.

Výsledky středečních utkání NHL
Chicago - Ottawa 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 15. P. Kane (Kämpf), 26. Anisimov, rozhodující sam. nájezd Schmaltz - 16. Z. Smith, 33. Duchene. Střely na branku: 38:34. Diváci: 21.532. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane, 2. Forsberg, 3. Schmaltz (všichni Chicago).
Anaheim - Dallas 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 14. H. Lindholm, 45. Getzlaf. Střely na branku: 17:41. Diváci: 16.609. Hvězdy zápasu: 1. R. Miller, 2. H. Lindholm, 3. Getzlaf (všichni Anaheim).
Vegas - Calgary 7:3 (2:1, 2:2, 3:0)
Branky: 3. Carpenter, 20. W. Karlsson, 22. R. Smith, 34. Tuch, 44. Sbisa, 52. Nosek, 55. Eakin - 17. Brodie, 21. Hamilton, 32. Tkachuk. Střely na branku: 26:31. David Rittich odchytal za Calgary celý zápas, inkasoval sedm gólů z 26 střel a úspěšnost zásahů měl 73,08 procenta. Diváci: 18.014. Hvězdy zápasu: 1. Tuch, 2. Perron, 3. Sbisa (všichni Vegas).

Reklama

Související témata: