Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci Bostonu Jágra i v těžké době milují. Je to tu vynikající, pochvaluje si česká 68

Jen málokdo v zámoří nezná jméno českého hokejisty Jaromíra Jágra. Ten i ve svých 41 letech patří k oporám a nejlepším hráčům Medvědů a roste na oblibě jak u příznivců Bruins, tak i u nových spoluhráčů. To všechno se děje v nelehké době - americký Boston se vzpamatovává z bombového útoku, při kterém minulý týden v cíli maratónu zemřeli tři lidé a dalších 180 bylo zraněno. Tragédie zasáhla všechny včetně českých hokejových legionářů Jaromíra Jágra a Davida Krejčího.

Jaromíra Jágra nadchli v Bostonu fanoušci.Video: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Jágr v letošní sezóně nasbíral 34 kanadských bodů za 16 gólů a 18 asistencí. Velkou část sice ještě v dresu Dallasu, ale ani po rychlém přesunu do Bostonu se na ledě neztratil.

Naposledy rozhodl jedním gólem o výhře Medvědů nad Floridou. A jeho přínos si fanoušci pochvalují. „Myslím, že je to skvělá posila pro Boston. Určitě nám pomůže v situacích, kdy se mužstvu příliš nedaří. Pro náš tým je velkou osobností a jistě nám pomůže k zisku poháru," věří jeden z nich.

Atmosféru v hale TD Garden si pochvaluje také legendární česká 68. Oproti komornímu hledišti v Dallasu se nyní Jágr podle svých slov ocitl ve sportovním městě. „Fanoušci jsou vynikající. Ta tragédie je nezastavila, naopak, možná fandí ještě víc než předtím. Město nežije jen hokejem, ale celým sportem," tvrdí Jágr.

„Máme tady nejlepší obránce asi v celé lize. Není to jen Zdeno Chára, ale také ostatní. Je to naše výhoda, teď už ale musíme začít proměňovat šance," dodal český hráč v rozhovoru pro Sport.cz.

Přestřelka byla pár minut od haly, svěřil se Krejčí

Pochvalně mluví o českém útočníkovi také Jágrovi spoluhráči. „Jarda je pro naše mužstvo obrovská posila, opravdový vůdčí typ a jeden z těch hráčů, které potřebujete k tomu, abyste rozhodli zápas. Mohli bychom říct, že na něj spoléháme, ale zároveň ho respektujeme a je radost s ním hrát," potvrzuje Kanaďan Tyler Seguin.

Boston žil několik posledních dnů ve strachu, utrpení a obklíčení policistů. Bombové útoky na maratónu dolehly jak na obyčejné občany, tak i na sportovce.

„Devadesát procent hráčů bydlí tady v okolí haly. Místo, kde útočníka chytli a kde byla i ta přestřelka, je asi deset minut odsud. Je to docela blízko. S přítelkyní jsme celý den koukali na zprávy, bylo to jako čtyřiadvacetihodinová videohra. Teď už se nám spalo o hodně líp," říkal David Krejčí krátce poté, co policisté dopadli a postřelili Džochara Carnajeva, který podle nich stojí za útoky v Bostonu.

Reklama

Související témata: