Hlavní obsah

VIDEO: Jágr si zahrál na Santa Clause. Nadělí dárek i sobě a vrátí se po zranění?

lik,ocSport.cz

Za pár hodin se ukáže, zda zranění Jaromíra Jágra je vyléčeno. V noci na zítřek Philadelphia sehraje v NHL utkání s Anaheimem. Dopředu ale nechce nejproduktivnější Evropan v historii NHL nic slibovat. Pokud jeho třísla dovolí, devětatřicetiletý útočník si nadělí předčasný dárek, bude zdravý. A dárečky Jágr umí nadělovat. V Rusku si zahrál Dědu Mráze, v Americe se zase pro tento rok převlékl za hodného Santa Clause s brejličkami.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr během setkání s novináři ve Philadelphii

Článek

„Musím říct, že se cítím dobře. Ale nechci nic slibovat. To jsem udělal posledně, a v první třetině jsem se zase zranil. I tehdy jsem se na tréninku cítil dobře. Ale zápas je jiný. Na tréninku si uvědomujete, že zranění máte a nejdete do toho na sto procent. V utkání nepřemýšlíte, jdete do toho na sto procent,“ řekl Jágr.

Pokud se Jágr bude opět cítit na plný výkon, potká se na ledu i konkurentem, který mu dýchá na záda v historických tabulkách. Teemu Selänne zaostává za nejlepším českým hokejistou jen o sedm gólů. Jágr jich má na dvanáctém místě 652, Fin 645. To ale jen proto, že kladenský odchovanec odešel na tři roky do Kontinentální ligy. První Wayne Gretzky dosáhl na cifru 894, ten už je ale mimo aktivní hokejovou službu.

Sälenne lepší Jágra

V této sezóně Jágr odehrál devatenáct utkání v NHL a připsal si sedmnáct bodů, ve Philadelphii je třetí nejproduktivnější. Selänne je na tom ještě lépe. V Anaheimu vládne bodování, a to za dvaadvacet bodů ve čtyřiadvaceti utkáních.

Flyers začínají sérii tří zápasů na cizích hřištích. Po Anaheimu se představí na ledě Phoenixu a malý trip zakončí v Buffalu. Kouč Peter Laviolette by svoji oporu rád měl znovu k dispozici. Ale pouze zcela uzdravenou.

„Nebudeme chtít nikoho zpátky v mužstvu, pokud by ho mělo něco bolet. Ale bylo by dobré, kdyby se už vrátil. Chtěli bychom, aby byl schopen hrát pět na pět stejně obstojně jako přesilové hry,“ uvedl trenér na adresu Jágra.

Reklama

Související témata: