Hlavní obsah

VIDEO: Michálek se zapsal mezi střelce v NHL i bruslí. Brácha odjel poražen

PRAHA

Souboj českých bratrů v zámořské NHL měl jasného vítěze. Mladší porazil staršího, útočník obránce. Milan Michálek z Ottawy vstřelil dva góly a stal se první hvězdou utkání proti Pittsburghu, kde hrál i Zbyněk Michálek. Tučňáci padli 1:5. A byla to jejich pátá porážka v řadě.

Foto: Jason Cohn , Reuters

Milan Michálek střílí druhý gól do sítě Pittsburghu.

Článek

A to v zápase, kde utkání domácích bylo po 230. vyprodáno, přišlo více než 18 tisíc fanoušků. Tato neuvěřitelná série se datuje od 14. února 2007, kdy ještě ve staré Mellon Areně hrálo Chicago. Nyní domácí hrají v Consol Energy Center. Za těchto 230 zápasů přišlo do hlediště 4 010 979 fanoušků.

Na první trefu si rodák z Jindřichova Hradce musel chvíli počkat, schválit mu ji musel až videorozhodčí. Puk se totiž odrazil od brusle českého útočníka. Nakonec si na střídačce vysloužil pochvalu, gól na 4:0 platil.

Brácha vs. brácha
Zbyněk Michálek
Body0
+ - body-2
Střely2
Čas na ledě22:44
Milan Michálek
Body2+0
+ - body+2
Střely3
Čas na ledě16:37

Druhá přesná trefa byla bez diskuzí. Sedmadvacetiletý český reprezentant si najel před branku a nemýlil se. Senátoři mohli být spokojení.

Jedinou trefu za domácí před vyprodaným hledištěm si připsal Jevgenij Malkin, který se v této sezóně trefil už posedmnácté. Rus suverénně vede bodování týmu, ale mužstvo se musí stále obejít bez své největší hvězdy. Sidney Crosby odehrál po otřesu mozku jen osm utkání, ve kterých dosáhl na dvanáct bodů.

Milan Michálek se díky dvěma gólům dostal na čtvrté místo mezi střelci v NHL. Zatím nastřílel 22 gólů, první Steven Stamkos z Tampy má o sedm tref více. Druhý je Phil Kessel z Toronta a 24 gólů. Třetí příčku drží Slovák Marian Gáborík, který má na Michálka náskok jeden gól.

Reklama

Související témata: