Hlavní obsah

VIDEO: Spadlo ti to, Rydere. Slavný Stanley Cup neudržel balanc

PRAHA

Spadlo ti to, asi vítr, Máchale. Kdo by neznal pohádku - S čerty nejsou žerty. Něco podobného zažil při oslavách se Stanley Cupem hokejista Michael Ryder, který s Bostonem vyhrál poslední ročník NHL. Útočník přivezl slavný pohár do rodného města. V kanadské Bonavistě postavil trofej na stůl, a pak se to stalo. Hokejový grál spadl a nezůstal bez újmy, vrchní část zůstala promáčknuta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michael Ryder z Bostonu před Adrianem Aucoinem z Phoenixu.

Článek

Za nešťastným momentem byly neposedné nohy od stolu, které nezůstaly v předepsané poloze. Proto Stanley Cup nevydržel na určeném místě a sesunul se k zemi. Nehodě nezabránili ani dva strážci v uniformách, ti sice zareagovali, ale ne dost rychle.

Nešťastné chvilky zažil pohár už nesčetněkrát, tato se zařadí mezi slabší a úsměvnější.

Stanley Cup, pro který hokejisté v NHL svádí devět měsíců boje, se už několikrát koupal, jedlo se z něj, pálily se v něm směnky, zažil křest dítěte, dítě na něj dokonce močilo, posloužil i jako miska pro psa, zažil jízdu na koni, motorce, traktoru, letěl helikoptérou, zavítal do Bílého domu, do Kremlu, byl v Afganistánu.

Poslední karambol? Jen malé hups.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.