Hlavní obsah

VIDEO: Zákeřný faul kolenem. Averze na Tučňáky roste, podle Tortorelly jsou nejarogantnější v NHL

Aktualizováno

Averze proti Tučňákům z Pittsburghu mezi kluby hokejové NHL stoupá. Do kategorie úhlavních nepřátel týmu z Pensylvánie se po Philadelphii přidal ve čtvrtek další celek z Atlantické divize New York Rangers. Jejich duel na ledě Penguins totiž vyústil ve slovní přestřelku mezi oběma trenéry po zákeřném ataku domácího Brookse Orpika na koleno talentovaného útočníka Rangers Dereka Stepana.

Orpíkův faul kolenem

 
Článek

"Byl to laciný zákeřný zákrok," komentoval faul rozezlený trenér newyorského týmu John Tortorella. "Zajímalo by mě, co by dělali, kdybychom takhle poslali hráče na jejich dvě hvězdy. Oni patří mezi nejarogantnější týmy v celé lize," láteřil. "Brečí po každém incidentu. Je to přeci směšné. Hlavně ty jejich dvě ubrečené hvězdy (Malkin a Crosby), a pak sami pošlou hráče na led s takovým úmyslem," nebral si servítky známý bouřlivák.

Reakce trenéra domácích na sebe nenechala dlouho čekat. "Brooks byl v dráze cesty a snažil se jej čistě trefit. Soupeř mu však uhýbal a tím narazil na jeho koleno. Vyplynulo to celé ze situace," bránil kouč Penguins Dan Bylsma svého svěřence, jenž za faul dostal trest pět minut plus do konce utkání. Faulovaný Stepan opustil led s bolestivou grimasou a do utkání již nezasáhl.

Vše se událo ani ne týden po jiném incidentu mezi týmy Atlantické divize, když trenér Philadelhpie Flyers Peter Laviolette nemohl přijít na jméno střídačce Penguins za závěr nedělního vzájemného utkání.

Reklama

Související témata: