Hlavní obsah

Washington - Calgary 3:4 PPVladař v souboji českých gólmanů předčil Vaněčka, měl i asistenci

Washington
Aktualizováno

Daniel Vladař v souboji českých gólmanů předčil v sobotním zápase NHL Víta Vaněčka. Hokejistům Calgary pomohl k výhře 4:3 ve Washingtonu 22 zákroky a navíc druhou asistencí na Lindholmův gól ve třetí minutě prodloužení. Elias Lindholm i s jeho pomocí završil hattrick a stal se první hvězdou zápasu.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Gólman Calgary Daniel Vladař maří šanci Jevgenije Kuzněcova z Washingtonu.

Článek

Zatímco Vladař úspěšně debutoval v dresu Calgary po letním přestupu z Bostonu, Vaněček se po první třetině poroučel z branky. Pustil za svá záda tři ze třinácti střel a po přestávce jeho úlohu převzal Ilja Samsonov. Ten držel dvě třetiny čisté konto a Washington vyrovnal.

Ve druhé třetině se poprvé v kariéře trefil v NHL slovenský obránce Martin Feherváry, svůj 735. gól si těsně před druhou pauzou připsal kapitán Capitals Alex Ovečkin. Samsonov pak inkasoval v prodloužení.

Vladař si z úspěšného večera odnesl i zážitek ze zápasové konverzace s Ovečkinem. "Snažil se mi dostat do hlavy. Celý zápas trousil 'Střílím na lapačku, střílím na lapačku'. A pak mířil na vyrážečku," popisoval reportérům český gólman.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Brankář Washingtonu Vítek Vaněček inkasuje gól z hole Eliase Lindholma z Calgary.

Ve druhém odpoledním duelu předvedli hokejisté New York Rangers velký obrat na ledě Ottawy. V posledních necelých šesti minutách otočili z 0:2 na 3:2. Útočník Filip Chytil se bodově neprosadil.

Washington - Calgary 3:4 v prodl. (0:3, 3:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 23. Kuzněcov, 28. Feherváry, 39. Ovečkin - 11., 18. a 63. Lindholm (na třetí Vladař), 10. Mangiapane. Střely na branku: 25:27. Vítek Vaněček odchytal za Washington 20 minut, inkasoval 3 góly ze 13 střel a úspěšnost zásahů měl 76,9 procenta. Daniel Vladař odchytal za Calgary celý zápas, inkasoval 3 góly z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 88 procent. Diváci: 18.573. Hvězdy zápasu: 1. Lindholm, 2. Feherváry, 3. Mangiapane.
Ottawa - NY Rangers 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Branky: 1. Paul, 42. Norris - 55. a 58. Kreider, 56. Lindgren. Střely na branku: 28:26. Diváci: 11.167. Hvězdy zápasu: 1. Kreider, 2. Paul, 3. Georgijev (NY Rangers).

Reklama

Související témata: