Hlavní obsah

Vrána sám sobě přihrál na vítězný gól. Série Sharks je u konce

Zmátl brankáře. A připsal si vítěznou trefu! Hokejisté Washingtonu Capitals si rozdílem v poměru 5:1 poradili se San Jose Sharks. Vítězný gól zaznamenal Jakub Vrána, který sám sobě šťastně přihrál o brusli soupeře. Byl to pro něj 18. gólový zápis v sezoně. Tomáš Hertl v dresu Shraks vyšel tentokrát bodově na prázdno a Žraloci po šesti výhrách v řadě okusili hořkost porážky.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

T.J. Oshie z Washingtonu Capitals se u střídačky zdraví s Jakubem Vránou, který si v utkání se San Jose připsal vítězný gól.

Článek

Skóre sice už po dvou minutách hry otevřel Kevin Labanc a Sharks vedli 1:0, jenže to bylo z jejich strany vše. Ještě v první třetině během přesilové hry vyrovnal T.J. Oshie, který si v utkání připsal jubilejní 500. bod v kariéře. Ale pak už přišla chvíle Letňanského odchovance.

Vrána převzal přihrávku Oshieho a chystal se propasírovat puk skrze obranu na Nicklase Bäckströma. Místo asistence na volného Švéda se kotouč šťastně odrazil směrem k českému útočníkovi zpět. A Vrána měl před sebou jednoduchou pozici na překonání překvapeného Martina Jonese.

Dvaadvacetiletý hokejista si připsal svou letošní 18. trefu a dohromady se 17 asistencemi zdobí jeho statistiku 35 kanadských bodů. Levé křídlo Washingtonu Capitals prožívá zatím svou nejlepší sezonu a společně s týmem míří do závěrečných bojů o Stanley Cup.

Obhájci trofeje drží 5. místo Východní konference a z třízápasového tripu po západním pobřeží je čekají ještě souboje s Anaheimem Ducks a s Los Angeles Kings.

San Jose se muselo sklonit před svým soupeřem po šesti duelech bez porážky v řadě. Spravit chuť sobě i divákům v SAP Center budou moct Žraloci už v sobotu proti Vancouveru Canucks. San Jose drží třetí místo Západní konference. Trio Calgary, Winnipeg a Sharks mají shodně 75 bodů.

Reklama