Hlavní obsah

Výměny pokračují. Obránce Jeřábek zamířil z Montrealu do Washingtonu

Washington

Obránce Jakub Jeřábek byl v NHL vyměněn z Montrealu do Washingtonu. Capitals přitom v posledních dnech získali dalšího českého zadáka Michala Kempného z Chicaga. V týmu hokejistů Washingtonu působí také mladý útočník Jakub Vrána.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Obránce Jakub Jeřábek (vpravo) ještě v dresu Montrealu.

Článek

Washington oznámil příchod šestadvacetiletého plzeňského rodáka na svém webu. Montreal za Jeřábka, jemuž po sezoně vyprší roční smlouva a může se stát volným hráčem, získal právo volby v pátém kole draftu v příštím roce.

Jeřábek si splnil sen o nejlepší hokejové lize světa i přesto, že nebyl nikdy draftován. Loni na začátku května se rozhodl opustit po roce Podolsk v KHL, jenž byl jeho prvním zahraničním angažmá po dlouholetém působení v Plzni, a těsně před mistrovstvím světa v Německu a Francii se upsal slavným Canadiens.

V přípravě sehrál Jeřábek za Montreal tři zápasy a připsal si jednu asistenci. O naději sice musel účastník posledních dvou světových šampionátů zpočátku bojovat na farmě, ale v druhé polovině listopadu se dočkal pozvánky do prvního týmu.

Od té doby odehrál v dresu Montrealu 25 utkání a připsal si čtyři body. V polovině ledna vstřelil v utkání proti Bostonu první gól, vedle něj má na kontě tři finální přihrávky. Naposledy ale nastoupil začátkem února na ledě Caroliny při porážce 0:2 a posléze se už nevešel do sestavy.

Jeřábek se po výměně stal posilou jednoho z nejlepších týmů současné NHL po Kempném, jehož příchod oznámil Washington v pondělí. Také Jeřábek si co do pozice a vyhlídek týmu ve zbytku sezony výrazně polepšil, neboť Montreal má ve Východní konferenci ze 14. příčky ztrátu 13 bodů na osmý Columbus, zatímco Washington je čtvrtý.

Reklama

Související témata: