Hlavní obsah

Vzpomínka na legendu. V Buffalu rozdávali tisíce postaviček Dominátora

Vzpomínka na časy, kdy bylo ještě veselo. Hokejisté Buffala Sabres prohráli s Ottawou 2:4. Dva zápasy před koncem základní části jsou poslední, mají nejméně bodů a další nepovedený ročník. Jako dárek před utkáním dostali fanoušci postavičku legendárního brankáře Dominika Haška, který právě se Šavlemi válčil v zámořské NHL.

Foto: Instagram: Buffalo Sabres

Dárek pro fanoušky Buffala. Figurka Dominika Haška jako vzpomínka na časy, kdy se klubu dařilo.

Článek

Nejméně bodů, nejvíce porážek, realita Buffala v NHL. Posledním domácím zápasem v sezóně podtrhli výkony v lize. Se smutkem domů a s Haškem v kapse. Gólman a hrdina z olympiády v Naganu byl v roce 2014 podle hlasování fanoušků v anketě zámořského magazínu Pro Hockey Talk zvolen nejlepším hráčem Buffala Sabres všech dob. A to už něco znamená.

 

Wait for it. 😂 Be there on April 4th to get yours! (Link in bio)

Příspěvek sdílený Buffalo Sabres (@buffalosabres),Dub 2, 2018 v 9:01 PDT

V Buffalu působil Dominátor v letech 1992 až 2001. Během té doby získal šestkrát Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL. V letech 1997 a 1998 si vysloužil také Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL, kterou získal dvakrát jako první gólman v historii, a Lester B. Pearson Award (dnešní Ted Lindsay Award) pro nejlepšího hráče podle hráčské asociace NHLPA.

Play off, vzdálený sen. Klub se už sedmkrát v řadě neprobojoval do vyřazovacích bojů, přesto na poslední domácí klání sezóny přišlo téměř 19 tisíc fanoušků. Možná i kvůli dárku. V NHL Hašek skončil v ročníku 2007/2008, přesto se na něj nezapomnělo.

Hašek, to je pojem, byl zařazen do klubové síně slávy. Buffalo vyřadilo jeho číslo 39. "Je pro mě velkým oceněním být jedním ze sedmi hráčů, jejichž číslo bylo vyřazeno," řekl Hašek serveru nhl.com v lednu 2015.

V NHL odchytal za Chicago, Buffalo, Detroit a Ottawu celkem 735 utkání s průměrem 2,13 obdržené branky na zápas a s úspěšností 92,2 procenta.

Reklama

Související témata: