Hlavní obsah

Winnipeg - St. Louis 4:2Winnipeg otočil zápas se St. Louis

Hokejisté Winnipegu v NHL po čtyřbrankovém obratu porazili St. Louis 4:2. Branky Jets si mezi sebe rozdělili Mark Scheifele a Josh Morrissey. Český brankář David Rittich za vítěze do utkání nezasáhl.

Foto: James Carey Lauder, Reuters

Obránce Winnipegu Josh Morrissey (vlevo) slaví vítězství se spoluhráči Nikolajem Ehlersem (uprostřed) a gólmanem Connorem Hellebuyckem.

Článek

St. Louis poslali do vedení v 35. minutě Jake Neighbours a Nikita Alexandrov, který se prosadil z kraje třetího dějství. Na výhru to však hostům nestačilo, protože Jets vzápětí snížili po akci Morrisseyho a nastartovali obrat.

"Jsme tým, který se vždy snaží vytvořit na soupeře tlak. Do hry v obranném i útočném pásmu se vždy zapojuje všech pět hráčů na ledě, občas proto vznikají situace, kdy se jako obránce dostanu do úniku," řekl třetí nejproduktivnější obránce ligy.

V dalším průběhu třetí třetiny domácí přidali tři góly a otočili nepříznivý výsledek. Klíčovou fází zápasu byla 50. minuta, kdy se trefili Scheifele a Morrissey. Scheifele poté v úplném závěru pečetil vítězství gólem do prázdné branky.

"Měli jsme dvougólový náskok, ale zápas jsme si zkomplikovali. Jets v důležitých momentech využili nabídnuté šance, naše vedení smazali a došli si pro výhru," litoval obránce St. Louis Colton Parayko.

Winnipeg vyhrál po třech zápasech a ze druhého místa ztrácí na lídra Západní konference Dallas jediný bod. St. Louis prohrálo popáté v řadě a je jedenácté. Na pozice zajišťující play off ztrácí Blues osm bodů.

"Vítězství po takovém výkonu jsme potřebovali. Nebylo to o tom, že bychom dominovali v každém střídání, ale výborně jsme napadali a hráli nepříjemný hokej," uvedl Scheifele, který je s 31 góly nejlepším střelcem Winnipegu.

NHL:
Winnipeg - St. Louis 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Branky: 43. a 50. Morrissey, 50. a 60. Scheifele - 35. Neighbours, 43. Alexandrov. Střely na branku: 39:26. Diváci: 13.756. Hvězdy zápasu: 1. Morrissey (Winnipeg), 2. Neighbours (St. Louis), 3. Ehlers (Winnipeg).

Reklama

Související témata: