Hlavní obsah

Wow, to jako vážně? NHL žasne nad další parádou mladého šikuly

Dvacetiletý talent Anaheimu rozhodně ví, jak v NHL zaujmout. Americký šikula Trevor Zegras předvedl další kousek, kterému tleská celý hokejový svět. Na výhře proti Montrealu 5:4 se podílel dvěma góly, velký aplaus sklízí ale především za první z nich. V zámoří tomu říkají Michigan nebo také lakrosový gól, v Evropě podobný počin přirovnávají k florbalu, zkrátka jde o to, že hráč nabere puk na hůl a za záda gólmana ho šikovným švihem v podstatě donese.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Útočník Anaheimu Ducks Trevor Zegras (46) se spoluhráči Rickardem Rakellem (67), Troyem Terrym (19) a Jamiem Drysdalem (34) slaví gól proti Montrealu.

Článek

V NHL tímto umem už prosluli Andrej Svečnikov či Filip Forsberg. A nyní se k nim přidal Zegras, který se nedávno blýskl také originální „lakrosovou" asistencí na gól Sonnyho Milana proti Buffalu.

Teď vzal ale rodák z Bedfordu všechno do vlastních rukou. Nabral si puk na čepel, obkroužil s ním bránu a zavěsil za záda bezmocného gólmana Samuela Montembeaulta.

„Zrovna jsem měl čerstvě omotanou hokejku, tak jsem si říkal, proč to nezkusit," vykládal Zegras v pozápasovém rozhovoru.

Podobné zakončení už zkusil v zápase dřív, ale nevyšlo mu. „Většinu gólmanů tohle překvapí. Když vidím, že je prostor za brankou, tak proč to nezkusit. Docela na tom makám, tak jsem rád, když to takhle vyjde," těšilo ho.

Uznání sklízel i od svých konkurentů a legend. „Krásný gól. Uvidíme, kdo bude další," napsal přes Twitter zatím jediný autor dvou „Michiganů" v NHL Andrej Svečnikov.

„Wow, to jako vážně? Koukat na toho kluka je fakt zábava," smekla ikona Anaheimu Teemu Selänne.

Reklama

Související témata: