Hlavní obsah

Z 0:4 na 5:4! Detroitský comeback šokoval, Penguins zamrzly úsměvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl minuty před koncem první třetiny se v Pittsburghu u videa kontrolovalo, zda puk přešel počtvrté brankovou čáru Detroitu. Domácí hokejisté se shlukli u střídačky a vtipkovali, byli si jistí. Za chvíli sudí oznámil jejich vedení 4:0. Penguins v tu chvíli netušili, jak jim úsměvy do konce zápasu zamrznou na tváři. V NHL se totiž konal jeden z největších obratů sezony. Red Wings si odvezli výhru 5:4 v prodloužení.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Hráči Detroitu předvedli proti Pittsburghu parádní obrat.

Článek

Otáčet výsledek není v této zámořské sezoně nic neobvyklého. Dvougólová ztráta vůbec nic neznamená. Edmonton dvakrát úspěšně doháněl i tříbrankový deficit. Ale prohrávat o čtyři góly, a ještě slavit výhru? To před Detroitem zvládl v tomto ročníku pouze Vancouver. Na Mikuláše zpackal úvodní třetinu s Montrealem (0:4), Elias Pettersson přesto ve 13. sekundě prodloužení vstřelil gól na 7:6.

„Náš přístup ve druhé třetině," vypíchnul kouč Red Wings Derek Lalonde zlomový bod zápasu. V první části ale detroitská obrana chybovala, navíc gólman Ville Husso neměl nejlepší den a byl střídán Magnusem Hellbergem. „Od té chvíle jsme byli jasně lepší," mínil Lalonde.

Pittsburská jistota se vytratila. Když ztratil domácí kapitán Sidney Crosby hokejku, snížili hosté na 4:2 a v PPG Paints Areně zavládla nervozita, která se nakonec proměnila ve zkažený večer.

„Tohle je pro nás velká lekce. Už přece nejsme žádní mladíci, máme dost zkušeností na to, abychom pochopili, že musíme hrát správně celý zápas," hudral ruský centr Pittsburghu Jevgenij Malkin.

NHL už ale zažila i větší comebacky. V roce 2008 přijeli do Montrealu Rangers i s Jaromírem Jágrem a po 25 minutách vedli 5:0. Velká stíhací jízda však přinesla srovnání, a nakonec výhru Canadiens 6:5 po nájezdech.

„Jeden z největších zážitků kariéry. Celá aréna byla na nohách. Takový rachot mockrát nezažijete," líčil tehdy pro Sport.cz Tomáš Plekanec, který stál na straně vítězů.

„Nebyli jsme špatní, jen jsme v úvodních dvaceti minutách prohráli pár klíčových soubojů. Od druhé třetiny už to bylo jinak. Hráli jsme excelentně. To samé ve třetí třetině. Zasloužili jsme si to," dmul se pýchou na svůj tým kouč Lalonde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články