Hlavní obsah

Z parádní finty byl nakonec gól-šmudla. Zajásal i Jágr, slavnému Švédovi zkazili jubileum

New York

Dvakrát prohrávali, nakonec ale hokejisté Floridy odjížděli z ledu Madison Square Garden spokojeni. A pro ně vítězná tečka za zápasem s NY Rangers se narodila hodně šťastně. Pojistku na výhru po nájezdech dal šikula Aleksander Barkov. Gól lze označit za ušmudlaný, ale je hitem uplynulé noci v NHL a Panterům pomohl k výhře 3:2.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr slaví se spoluhráčem Aleksandrem Barkovem na snímku z utkání v Ottawě.

Článek
Fotogalerie

Finský spoluhráč Jaromíra Jágra z první floridské formace při svém nájezdu nasadil k velkolepé fintě. Ta je spojována s Peterem Forsbergem, její elegantní dokončení jednou rukou v tomhle případě tak úplně nevyšlo. Dalo by se říci, že selhalo, ale puk se přesto dostal za záda brankáře Henrika Lundqvista.

Rozhodčí ještě zkoumali na videu, zda puk přešel brankovou čáru. O fous, ale na radost to stačilo. S gratulací v klubku hráčů přispěchal i Jágr.

"Je to paráda, máme šest bodů z osmi možných během tohoto tripu," pochvaloval si Barkov.

Švédský gólman domácích měl pokažené jubileum. Chytal totiž sedmistý zápas v NHL a je první gólmanem, kterému se něco takového v dresu Rangers povedlo. Z výhry se ovšem radovat nemohl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články