Hlavní obsah

Zákeřní Češi sestřelili kapitány soupeřů, Doan ani Giroux nedohráli

Phoenix

Ostrý duel mají za sebou hráči Arizony Coyotes s Philadephií Flyers. Zápas bohatý na osobní souboje se vyostřil se sirénou ohlašující konec druhého dějství, kdy se po Hanzalově asistenci trefil Stone a zvýšil na 2:0. Letci marně protestovali. Hostům se nezdálo postavení hráče v brankovišti ani jeho souboj s brankářem Masonem. Drama na sebe nenechalo dlouho čekat. S úvodním hvizdem třetí třetiny se utkání přiostřilo.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Brankář Flyers Steve Mason zasahuje proti střele Martina Hanzala.

Článek

Nejdříve na sebe upozornil řízný bek Radko Gudas, jenž v poslední době spíše udivuje rostoucím počtem vstřelených gólů. V průběhu třetí třetiny však opět připomněl své hrubé chování. Český obránce tvrdým zákrokem u mantinelu dohrál kapitána Coyotes Shane Doana, jenž se po ataku těžce sbíral z ledu a do utkání již kanadský veterán nezasáhl. Podle rozhodčích si ale Gudas počínal čistě.

„Podle mě byl ten hit trochu sprostý," tvrdil po zápase Hanzal, který následně sám důraz v osobních soubojích přehnal. „Když vám soupeř zraní kapitána, takhle to většinou dopadá. Dali jsme si záležet, abychom zápas dohráli patřičně tvrdě."

A právě český útočník ve službách Arizony v 58. minutě poslal hlavou proti mantinelu kapitána Flyers Clauda Girouxe. Inkasoval trest na pět minut a do konce utkání a strhla se hromadná mela.

„Hráli jsme dobře, dali jsme do toho všechno. Měli jsme plno šancí, ale jejich brankář předvedl několik úžasných zákroků," uvedl Giroux, který byl po Hanzalově faulu v pořádku, přestože zápas nedohrál.

Čtyřicet sekund před závěrečným klaksonem snížil na 1:2 Sean Couturier, vyrovnat už se ale Philadelphii v pokračující přesilové hře nepodařilo. Flyers tak prohráli teprve potřetí z posledních patnácti zápasů v základní hrací době.

Reklama

Související témata: