Hlavní obsah

Zákrok sezóny? Quick v NHL fantasticky zastavil samostatný nájezd

Američan Jonathan Quick patří mezi nejlepší hokejové brankáře na světě. Ve sbírce má stříbro z olympiády ve Vancouveru a dva Stanley Cupy s týmem Los Angeles Kings. Právě v týmu Králů je oporou i v této sezóně. V posledním utkání s Winnipegem se mu sice příliš nedařilo, když z 25 střel inkasoval čtyři góly a měl jen 84% úspěšnost zákroků, v závěrečném rozstřelu však předvedl úchvatný zákrok.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Jonathan Quick právě předvádí jeden ze svých životních zákroků, když likviduje nájezd Mathieu Perreaulta.

Článek

Sedmadvacetiletý útočník Mathieu Perreault se rozjel k nájezdu ve druhé sérii, kdy za sebou měly oba týmy po jednom neproměněném pokusu. Těsně před brankovištěm se hráči Winnipegu podařilo pohybem ramen rozhodit Quicka, který upadl směrem dozadu, zatímco Perreault jej objížděl a chystal se zakončit do odkryté brány.

V tom však Quick senzačně naslepo hrábl lapačkou za sebe a kotouč směřující do sítě tečoval nad bránu.

Gólman Králů, který před příchodem do NHL dokonce skóroval v nižší soutěži ECHL, svým fantastickým zákrokem nakonec své mužstvo neposunul k zisku druhého bodu. Protivník v bráně Winnipegu Michael Hutchinson, který dostal přednost před Pavelcem, totiž neinkasoval ani z jednoho ze čtyř nájezdů, a rozhodla tak trefa Bryana Littlea ze čtvrté série.

Reklama

Související témata: