Hlavní obsah

Zase první! Jedenáctigólová přestřelka vynesla Boston na špici. Letos jsme víc semknutí, tvrdí Bruins

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních pár týdnů se zdálo, že se hokejisté Bostonu začínají vytrácet ze souboje o Presidents‘ Trophy. Na špici celkové tabulky NHL byli naposled 23. února. Obhajoba vítězství v základní části je ovšem stále ve hře. Po přestřelce 6:5 s Philadelphií jsou Bruins opět první.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Hokejisté Bostonu slavící vítězství nad Philadelphií

Článek

Konkurence začala trochu klopýtat. Florida i Vancouver prohrály dva zápasy po sobě a na čelo se nahrnul Boston, který z posledních pěti startů čtyřikrát vyhrál. I když se závěrečná třetina s Flyers zvrhla, padlo v ní sedm gólů.

Nejprve se domácí třemi trefami za necelé tři minuty utrhli na 5:2. Během minuty to ovšem bylo jen o gól. Hostující Morgan Frost překonal Jeremyho Swaymana exkluzivním manévrem, při němž si provlékl hokejku mezi nohama. O vítěznou trefu se však postaral bostonský Danton Heinen.

„Musím se na sklenici dívat jako na z poloviny plnou,“ filozofoval kouč Bruins Jim Montgomery. „Člověk by se měl z těchto utkání poučit, protože budeme i nadále hrát s týmy, které usilují o pozici v play off, což je pro nás jedině dobře. Chceme být připraveni, až se začne hrát o Stanley Cup.“

V minulé sezoně Boston svou suverenitu proměnil do rekordních 65 výher a 135 bodů, jenže v prvním kole play off vypadl v sedmi zápasech s Floridou.

Současnému týmu Bruins byl před sezonou prorokován sešup, jenže i bez Patrice Bergerona, Davida Krejčího a dalších důležitých hráčů je schopen držet se nahoře. Přestože žádné snadné výhru mu do klína nepadají.

„Musíme se naučit dotahovat zápasy do vítězného konce,“ přikývl Montgomery. Boston má na kontě 15 porážek v prodloužení či po nájezdech, což je spolu s Islanders nejvíc v soutěži. „Nemůžete si předčasně myslet, že je konec. Ostatní týmy zoufale potřebují body a podle toho taky hrají. Emoce se zvyšují,“ tvrdil kouč Bruins.

David Pastrňák díky asistenci prodloužil svou bodovou sérii na pět utkání a přískoky se blíží ke stovce. Aktuálně má bilanci 41+55 a stále je rozjetý, aby překonal svůj osobák z minulého ročníku, kdy se dostal na 113 bodů.

„Bylo tu spousta lidí, kteří si mysleli, že se ani nedostaneme do play off. Ale my věděli, že to zvládneme. Samozřejmě je v naší hře spousta pokusů a omylů, ani to není tak hezké a čisté jako loni. Ale je to důkaz, že se letos dokážeme víc semknout jako tým. V základní části můžete získat nějaké výhody, ale moc dobře víme, že v play off to bude všechno od nuly,“ zahlásil trefně útočník Jake DeBrusk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články