Hlavní obsah

Ze Špačka se znovu stane "Jestřáb"

PRAHA

Český hokejový obránce Jaroslav Špaček podepsal jako nechráněný volný hráč roční smlouvu s Chicagem. Do týmu Blackhawks se jednatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa vrací po více než třech letech. Mezitím působil v Columbusu a uplynulý ročník při výluce v NHL strávil v extralize v Plzni a pražské Slavii.

Článek

"Jednání s Chicagem byla rychlá. Podepsal jsem na rok, ale podmínky si nechám pro sebe. Mělo o mě zájem pět nebo šest klubů a potom jsem si vybíral ze dvou," řekl Špaček v telefonickém rozhovoru s ČTK.

Do Chicaga se mistr světa z Hannoveru z roku 2001 a z letošní Vídně těší. "Mám v Chicagu spoustu přátel. Přišel tam nový generální manažer (Dale Tallon), s ním se dobře znám. Mužstvo se posílilo a je tam také řada hokejistů, s nimiž jsem hrál," pokračoval Špaček, jenž v uplynulém ročníku v české extralize zaznamenal v 54 zápasech včetně play-off 26 bodů za sedm tref a 19 asistencí.

Chicago chce i Chabibulina

Špaček má v NHL na kontě za šest sezón v dresech Floridy, Chicaga a Columbusu 420 utkání a 162 bodů za 39 branek a 123 asistencí. V play-off odehrál jen čtyři utkání. Za Chicago nastupoval v letech 2000 - 2002.

Český zadák je druhým obráncem, kterého Chicago tento týden získalo, v úterý podepsalo smlouvu s Adrianem Aucoinem. Momentálně se navíc chystá zefektivnit defenzívu angažováním brankáře Nikolaje Chabibulina. Ruský gólman momentálně zvažuje své setrvání v týmu Tampa Bay.

Reklama

Související témata: